‘Make over’ dvorca težak 40 mil. kuna

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 06. veljača 2018. u 21:59
Objekt iz 18. stoljeća bit će centar za posjetitelje

Projekt je vrijedan 39,7 milijuna kuna od čega je 33,4 milijuna bespovratno.

Nekoć derutni dvorac Janković u Suhopolju, ostavština grofovske obitelji iz 18. stoljeća, postat će centar za posjetitelje s 15 soba.

Projekt je vrijedan 39,7 milijuna kuna od čega je 33,4 milijuna bespovratno, uz dodatnih 1,5 milijuna eura za revitalizaciju perivoja, prenio je u utorak portal Lokalni.hr.

Radi se zapravo o dijelu šire kulturne, turističke i integrirane priče općine Suhopolje i Virovitičko-podravske županije, komentirala je v.d. ravnateljice Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Željka Vuković.

Obnova dvorca tek je jedan od ukupno 118 projekata na kojima je ova agencija angažirana, a čija ukupna vrijednost prelazi 526 milijuna kuna.

"Za razvoj poduzetničke klime važan je i projekt mreže poduzetničkih inkubatora. Rekonstruirat će se inkubator u Slatini, a novi će se graditi u Orahovici i Pitomači te će moći primiti 47 poduzetnika", kaže Vuković. Tu je i projekt posjetiteljskog centra "Dravska priča" koji je prošao fazu provjere prihvatljivosti te je upućen u treću fazu koja se odnosi na provjeru izdataka.

Komentirajte prvi

New Report

Close