Majetića će u HUP-u privremeno zamijeniti Damir Zorić

Autor: Darko Bičak , 13. srpanj 2020. u 22:00
Davor Majetić/Luka Stanzl/Pixsell

HUP zadnjih mjeseci prolazi kroz turbulentno razdoblje koje je započelo u travnja naprasitim odlaskom zamjenika glavnog direktora Bernarda Jakelića uslijed optužbi za seksualno uznemiravanje.

Izvršni odbor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i glavni direktor Davor Majetić postigli su dogovor o završetku suradnje, izvijestili su iz HUP-a.

“Davor Majetić izrazio je želju da karijeru nastavi izvan HUP-a s čime se Izvršni odbor suglasio. Kao prvi i glavni operativac dao je velik doprinos izrastanju HUP-a u vodeću udrugu poslodavaca u Hrvatskoj. Zahvaljujemo Davoru Majetiću na dosadašnjem radu i želimo mu uspješni nastavak poslovne karijere”, priopćio je Izvršni odbor HUP-a.

“Zahvalan sam na dugogodišnjem povjerenju i prilici da s članovima HUP-a pridonosim stvaranju bolje poslovne klime i napretku hrvatskog gospodarstva, no nakon deset godina vrijeme je za nove karijerne iskorake”, kazao je Davor Majetić. Novog glavnog direktora, sukladno odredbama Statuta HUP-a, izabrat će i imenovati Izvršni odbor.

Iz HUP-a nam je jučer poslijepodne potvrđeno da će do izbora novog glavnog direktora Udruge v.d. biti Damir Zorić iz Euroherca. HUP zadnjih mjeseci prolazi kroz turbulentno razdoblje koje je započelo u travnja naprasitim odlaskom zamjenika glavnog direktora Bernarda Jakelića uslijed optužbi za seksualno uznemiravanje zaposlenica HUP-a.

Nakon toga je krenuo i proces izbora novog predsjednika/ica, nakon isteka mandata dosadašnje čelnice te udruge Gordane Deranje. Skupština koja je morala izabrati novog čelnika/icu odgođena je za kolovoz. Iz HUP-a pojašnjavaju da je izbor novog predsjednika Udruge u tijeku, a bira se između članova Udruge tj. predstavnika članova u Vijeću članova.

“Odbor za nominaciju provodi aktivnosti za sve što je potrebno za raspisivanje izbora za predsjednika HUP-a. Funkcija predsjednika/ce HUP-a je volonterska za razliku od one glavnog direktora koji je osoba koja u HUP-u radi kao profesionalac, a njega će nominirati i izabrati Izvršni odbor Udruge”, pojašnjavaju u HUP-u.

No, dio članstva HUP-a se organizirao kroz neformalno udruženje “HUP za HUP”, granske udruge ICT-ja, proizvođača lijekova, privatnih zdravstvenih institucija, financijaša, malih i srednjih poduzetnika, poslodavaca u obrazovanju te novinskih izdavača, koji traže da se funkcioniranje HUP-a iz temelja promijeni.

Njihov kandidat za novog predsjednika je prvi čovjek Plive Mihael Furjan, ali kao privremeno rješenje, jer traže da se ta funkcija ukine te da Udrugom rukovodi Izvršni odbor. Traže i da se izbor novog glavnog direktora obavi nakon imenovanja novog Vijeća članova i Izvršnog odbora.

Komentirajte prvi

New Report

Close