Kandidati čak i osnovnoškolci: Luksuzni hoteli u potrazi za kadrovima

Autor: Marija Crnjak , 27. veljača 2023. u 11:26
Foto: PD

Kroz projekt ‘Upoznajte naše priče’ udruge luksuznih hotela Stories zasad se uključilo ukupno 60 kandidata iz cijele Hrvatske.

Kroz projekt promocije zanimanja u turizmu “Upoznajte naše priče” udruge luksuznih hotela Stories zasad se uključilo ukupno 60 kandidata iz cijele Hrvatske, među kojima su čak i osnovci, izvijestili su u petak iz udruženja Stories.

Radi se o projektu koji Stories provodi uz sufinanciranje Ministarstva turizma u iznosu od 23 tisuće kune, te podršku pridruženih partnera, Hrvatske gospodarske komore (HGK), Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Turističko-ugostiteljske škole Split te Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.

Sat otvorenih vrata
Nakon prijave i dostave motivacijskih pisama, izabrano je 16 učenika završnih razreda osnovnih škola, 37 učenika srednjih turističko-ugostiteljskih škola, te sedam studenata poslovnih škola i fakulteta sa smjerom turizma. Oni upravo ovih dana obilaze objekte i traže prilike za svoju buduću karijeru u hotelima koji čine kremu hrvatskog boutique hotelskog segmenta.

2,84

milijuna kuna izdvojilo je Ministarstvo turizma za ovaj natječaj koji potiče suradnju između strukovnih škola i poslodavaca

“U tijeku su individualni obilasci različitih Stories hotela u sklopu kojih učenici osnovnih i srednjih škola imaju priliku upoznati različita hotelska odjeljenja i zanimanja te dobiti savjete za start karijere u turizmu izravno od djelatnika.

Izabrani srednjoškolci sudjelovali su već na satu otvorenih vrata koji je organiziran u sklopu edukacije Personalizirana usluga i upselling u malim luksuznim hotelima u hotelu Lone u Rovinju, a ista edukacija održava se za preostali dio hotela i izabranih studenata u Briig Boutique Hotelu u Splitu”, pojasnila je Antonia Urlić, direktorica Grupacije Stories, koja se nada da će se projekt nastaviti i u narednim godinama.

Grupacija Stories osnovana je 2017. pri HGK s ciljem što snažnijeg pozicioniranja posebnih hrvatskih hotela na svjetskom tržištu luksuznog turizma. Trenutno je u njoj 17 hotela. Većina ovih objekata dobitnici su priznatih međunarodnih nagrada, nekoliko njih su članovi renomiranih svjetskih hotelskih udruženja, s tim da dva restorana imaju jednu Michelin zvjezdicu, a nekoliko ih je preporučeno.

“Drago nam je da je naš projekt, kojeg je Ministarstvo turizma prepoznalo kao jedan od projekata koji će doprinijeti promociji zanimanja u turizmu, izazvalo ovakav interes i da su nam se javili učenici i studenti iz svih krajeva Hrvatske koji svoju karijeru vide upravo u hotelijerstvu.

Hoteli grupacije Stories zapošljavaju oko 1000 radnika i ključ visoko personalizirane usluge koju pružaju je upravo u svakom pojedincu. Zadovoljstvo je što našim pričama možemo motivirati i inspirirati mlade za razvoj karijere u turizmu”, kazao je Nenad Nizić, predsjednik grupacije Stories i vlasnik hotela Vestibul Palace Split.

Edukacija se održava za preostali dio hotela i izabranih studenata
u Briig Boutique Hotelu u Splitu/PD

Na odgovornim pozicijama
Inače, za ovaj natječaj koji potiče suradnju između strukovnih škola i poslodavaca te jačanje atraktivnosti turističkih zanimanja Ministarstvo je izdvojilo ukupno 2,84 milijuna kuna za 19 projekata.

“Kroz ovu suradnju naši će studenti dodatno podići svoja praktična znanja i vještine, dok su novi hoteli iz udruge Stories ušli u našu bazu od preko 130 tvrtki i institucija u kojima naši studenti mogu obavljati stručnu praksu.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu nudimo sveučilišne i stručne studije turističkog usmjerenja te obrazujemo visoko kvalitetne kadrove koji se često zapošljavaju već tijekom studija te ih nalazimo na odgovornim pozicijama u turističkim tvrtkama i institucijama u regiji, zemlji i inozemstvu.

I naši studenti studija Ekonomija i Poslovna ekonomija, koja posjeduje i respektabilnu međunarodnu EFMD akreditaciju, za svoj karijerni put često odabiru turistički sektor”, naglasila je Smiljana Pivčević, prodekanica za nastavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close