Lošinjski hoteli odnijeli nagrade za spa i wellness

Autor: Marta Duić , 24. listopad 2021. u 22:00
Hotel Bellevue dobitnik je svjetske nagrade koju dodjeljuje World Spa Awards/PD

Za lošinjski turizam ovo nisu jedine nagrade – nagrađen je i projekt održivog turizma Lošinjski loger Nerezinac.

Lošinjski Hotel Bellevue, član luksuznog hotelskog brenda Lošinj Hotels & Villas, ove se godine popeo na sami svjetski vrh kada je u pitanju spa i wellness ponuda. Naime, Spa Clinic Hotela Bellevue dobitnik je svjetske nagrade World’s Best Hotel Spa 2021 koju već šest godina dodjeljuje World Spa Awards s ciljem promicanja i nagrađivanja kvalitete u spa i wellness industriji.

Hotel je osvojio i nagrade Europe’s Best Hotel Spa 2021 te Croatia’s Best Hotel Spa. U istom izboru, Vitality Punta iz Velog Lošinja, još jedan Jadrankin hotel, odnio je titulu najboljeg hotela s wellnessom u Hrvatskoj.

Za Lošinj ovo nisu jedina priznanja u turizmu koja su osvojili u listopadu. U sklopu 14. međunarodne konferencije za kulturni turizam u Europi koja je održana u četvrtak u Ateni nagrađen i projekt održivog kulturnog turizma Lošinjski loger Nerezinac.

U pitanju je primjerak tradicionalne brodogradnje koji je 2010. godine upisan na listu zaštićenih kulturnih dobara, a obnovljen je suradnjom stručnjaka i lokalnih majstora, po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća.

Na toj konferenciji koju je organizirala Europska kulturna turistička mreža lošinjski projekt osvojio je drugo mjesto u kategoriji “Archaeological Sites and Museums as Cultural Tourism Attractions”.

Prvo mjesto pripalo je također domaćem muzeju, Muzeju krapinskih neandertalaca i nalazište Hušnjakovo, dok je treće mjesto osvojio Gradski muzej Zenica. Kako javljaju iz Turističke zajednice grada Malog Lošinja, nagrade su raznim projektima iz cijele Europe dodijeljene u još pet kategorija.

Među dobitnicima ima još domaćih muzeja, primjerice prvo mjesto u kategoriji “Walking Tourism and Slow Travel – Synergies with Cultural Tourism” dobio je rapski arheološki muzej na otvorenom, a briljirao je i zagrebački Muzej čokolade.

Komentirajte prvi

New Report

Close