Lorinz Meszaros u svojoj najvećoj investiciji u Hrvatskoj dovodi Marriott

Autor: Marija Crnjak , 30. siječanj 2023. u 07:00
Riva's će biti hotel s 5 zvjezdica, 180 soba i 12 vila, a s radom bi trebao započeti u ljeto 2025. godine/DDG

Mađarski investitor koji ulaže 70 milijuna eura u Ičićima i čuveni hotelski brend potpisali sporazum.

Na ljeto 2025. u Ičićima kraj Opatije otvorit će se prvi hotel iz grupacije Marriott International na sjevernom Jadranu i prvi hotel u Hrvatskoj koji će poslovati pod njihovim vodećim upscale brendom Marriott Hotels.

Marriot naime postaje operater luksuznog Riva’s Hotels & Resorta u Ičićima, čiju gradnju vrijednu 70 milijuna eura financira mađarski investitor Lorinz Meszaros u suradnji s lokalnim developerom DDG Grupom.

U petak su u obližnjem hotelu Ikador potpis na ugovor o suradnji stavili Pankaj Birla iz Marriotta te Meszaros, kojem je ovo, nakon ulaganja u NK Osijek i nogometnu infrastrukturu, najveća investicija u Hrvatskoj.

Narasla investicija
“Kad smo odlučili graditi ovakav hotel bili smo svjesni da moramo naći pouzdanog partnera koji će upravljati njime. Takvog partnera pronašli smo u najvećem svjetskom brendu Marriott s kojim planiramo ostvariti uspješnu suradnju.

Nakon ulaganja u NK Osijek i sportsku infrastrukturu te Hotel Miramare, ovo nam sigurno nije posljednja investicija u Hrvatskoj. Hotel bi trebao početi s radom na ljeto 2025. godine”, poručio je prilikom potpisivanja ugovora Meszaros.

Riva’s će biti hotel s 5 zvjezdica, 180 soba i 12 vila, a projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora te novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke. Izgradnja je krenula pred devet mjeseci i to na 22.000 četvornih metara bruto razvijenog projekta, s podzemnom garažom s pet nadzemnih etaža, s tim da će u blizini ceste biti otvoreni prostor uređen za sve građane Ičića i buduće goste.

Kako nam je uoči početka izgradnje kazao Denis Šikljan, osnivač DDG Grupe, plan je urediti zelenilo, fontane, kafiće. S ovim projektom Ičići dobivaju luksuzni turizam i urbani trg kao mjesto okupljanja, a pripreme za početak izgradnje trajale su čak tri godine. Zanimljivo je da nam je Šikljan prošle godine najavio da se ulaganje kreće na oko 50 milijuna eura, što je u međuvremenu poraslo na 70 milijuna.

“Hvala što ste nam dali mogućnost da uopće započnemo pregovore i danas dođemo do trenutka kada potpisujemo ovaj važan ugovor. Ovo je prvi Marriot hotel u ovom prekrasnom dijelu Hrvatske. Znam da ćete izgraditi predivan hotel, zaposliti lokalne ljude i postati dijelom velike Marriot obitelji koja je prepoznala naš brend i rado odsjeda u našim hotelima’’, izjavio je Pankaj Birla u ime Marriot Internationala.

Veliki mamac
Inače, Riva’s će poslovati pod brendom Marriott Hotels, nosećim brendom grupacije koji se može pohvaliti najvećim brojem hotela u njihovoj kategoriji “upscale”, sa 7085 hotela u 138 zemalja. Brend Marriott Hotels poslužuje goste svih kategorija, sa sadržajima za poslovne putnike, obitelji, parove i druge.

Na tržištu se Marriott Hotels brend natječe s Hyattom, Hiltonom i Intercontinentalom, a iako je Marriott u Hrvatskoj prisutan s drugim brendovima, ovo je prvi hotel kod nas koji posluje pod ovim brendom. To će ujedno biti i najjači hotelski brend na opatijskoj rivijeri.

“Pozdravljamo dolazak lanca hotela koji su prisutni na gotovo svim kontinentima. Znamo da je Marriott veliki mamac za turiste. Pred investitorom su veliki građevinski radovi koji će, siguran sam, biti odrađeni u roku i vjerujem da će otvoriti svoja vrata kako su i obećali, našu punu potporu imaju.

Opatija je lani ostvarila gotovo milijun i 400 tisuća noćenja, dok njih 65-70 posto ostvaruje u hotelskom smještaju. Veseli i podatak o kontinuiranom porastu boravka u hotelima najviše kategorije. S otvaranjem Marriot Opatija te će brojke biti još bolje”, izjavio je Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije.

Komentirajte prvi

New Report

Close