Ljetna škola Zagrebačke banke i ‘Ekonomije’ o konceptu ESG-a

Autor: Poslovni dnevnik , 28. lipanj 2023. u 22:00
U suradnji s EFZG-om Zagrebačka banka okupila je profesore i stručnjake kako bi mladima prenijeli znanja/R. ANIĆ/PIXSELL

Kroz pet dana, polaznici će se upoznati sa svakom od komponenti ESG-a.

Zagrebačka banka i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuli su ljetnu školu pod nazivom Summer starts with ESG. Od 26. do 30. lipnja 43 studenta će se kroz klasična predavanja te studije slučajeva i primjere iz prakse upoznati s konceptom ESG-a.

S ciljem educiranja mladih, njihovog osvještavanja o važnosti ESG tema, ali i konkretne pripreme za poslovni svijet čiji je ESG neizostavni dio, neovisno o sektorima i funkcijama unutar industrija, Zagrebačka banka je u suradnji s EFZG-om okupila profesore i stručnjake kako bi im prenijeli relevantna znanja čime također želi izraziti potpunu predanost održivom stvaranju vrijednosti za sve svoje dionike, dok je okolišno, društveno i korporativno upravljanje (ESG) integrirano u poslovne strategije Banke.

Kroz pet dana, polaznici će se upoznati sa svakom od komponenti ESG-a. Prva tri dana posvećena su upoznavanju s dijelovima ESG koncepta kroz E-day, S-day te G-day, dok će četvrti dan biti posvećen temi digitalizacije financijske industrije, zelenih financija te zelenih obveznica. Posljednji dan ljetne škole polaznici će sudjelovati na radionicama u prostoru Zagrebačke banke.

Osim profesora Ekonomskog fakulteta, predavanja će održati predstavnici Zagrebačke banke te partnerskih organizacija, uključujući Encro, Humana Nova, Syntio, Ministarstvo financija, Greengreen Advisory, AZ fond i ZB Invest.

Komentirajte prvi

New Report

Close