Linić o milijunskim tužbama: Ovo će sigurno srušiti cijenu HPB-a

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2013. u 15:41
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

‘To samo pokazuje u kojoj državi živimo. Budimo iskreni, koje su to dvije tvrtke? One koje su koristile kredite, potrošile novce zahvaljujući bivšoj vlasti.’

Prodaja Hrvatske poštanske banke mogla bi biti dovedena u pitanje nakon što je u ponedjeljak Općinski sud u Zagrebu donio rješenje o blokadi zgrade Hrvatske Poštanske Banke u Jurišićevoj ulici, piše Dnevnik.hr.

Na toj nekretnini je dozvoljen upis zbog potraživanja pred Trgovačkim sudom po dvije tužbe. Jednu je tužbu predala tvrtka Intermedia Public d.o.o. radi protupravnog postupanja s predmetima koji su služili kao hipoteka radi osiguranja kredita kojeg je digla u HPB-u, piše Dnevnik.hr, dodajući da je drugu tužbu predala tvrtka Fantazija Projekt d.o.o., a obje tvrtke traže naknadu štete od preko 90 milijuna eura.

Prema navodima odvjetnika Veljka Miljevića, mogućnost da u ovom trenutku neki ozbiljan kupac pristane kupiti HPB s takvim opterećenjem su minimalne, piše portal.

Novonastalu situaciju s HPB-om komentirao je i ministar Slavko Linić. 'Ovo će sigurno srušiti cijenu HPB-a, ali Vlada od prodaje neće odustati', istaknuo je Slavko Linić.

 Ministar financija Slavko Linić danas je izjavio kako se od privatizacije Hrvatske poštanske banke (HPB) neće odustati, iako smatra da će sudska 'blokada' na zgradu HPB-a u Jurišićevoj ulici u Zagrebu umanjiti cijenu HPB-a.

Zgrada HPB-a jučer je 'blokirana' zbog sudskih tužbi dviju tvrtki, koje traže naknadu štete od 750 milijuna kuna, rekao je Linić novinarima u Saboru.

"To može imati utjecaj na nižu cijenu. To samo pokazuje u kojoj državi živimo. Budimo iskreni, koje su to dvije tvrtke? One koje su koristile kredite, potrošile novce zahvaljujući bivšoj vlasti. Nisu stvorili ništa i sada okrivljuju HPB za svoje neuspjehe. To samo pokazuje što je ova država. Ona uvijek služi za samoposlugu, a kada netko želi raditi nered i spustiti cijenu onda se i tuži. Hvala im na pomoći", poručio je Linić.

Na pitanje hoće li Vlada zbog toga odustati od prodaje HPB-a, odgovorio je: "Ne. Prodat ćemo je. Cijena će biti onakva kakva bude zahvaljujući ovakvim ljudima koji su i inače zloupotrebljavali vlast da bi došli do kredita".

Kako su danas objavili neki mediji, rješenje o blokadi na zgradu HPB-a u Jurišićevoj ulici donijeto je zbog dviju tužbi koje se vode pred zagrebačkim Trgovačkim sudom.

Jednu je tužbu predala tvrtka Intermedia Public d.o.o. radi protupravnog postupanja s predmetima koji su služili kao hipoteka radi osiguranja kredita kojeg je ta tvrtka digla u HPB-u, dok je druga tužba tvrtke Fantazija Projekt d.o.o., a te dvije tvrtke traže naknadu štete od preko 90 milijuna eura.

Komentari (8)
Pogledajte sve

ček banka ostvari dobit u prvi 9 mjeseci 73 miljona kuna a oni je planiraju dat za 100 miljona eura ili 750 miljona kuna
hrvatska vlada [emo_palacg][emo_palacg][emo_palacg]

A malih slučajeva do 10 mil Eur vjerojatno k’o plave ribe…..[emo_plazi]

CIRUS:
Sa http://www.politikaplus.com

PANEL STRUČNJAKA
ANALIZA Dobre poteze vladajuće koalicije teško je izdvojiti, a loših je previše!Većina nije znala što bi izdvojila pod dobre poteze u ove dvije godine.

VLADIMIR FERDELJI – predsjednik Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika (CROMA)
Najbolji potez: Ulazak u Europsku uniju.
Najlošiji potez: Gospodarska politika, ne postoje mjere koje su zadovoljavajuće.

LJUBO JURČIĆ – ekonomski analitičar
Najbolji potez: O potezima se ne može govoriti kada su izostali.
Najlošiji potez: Mogu vam odgovoriti isto to, o potezima se ne može govoriti.

DAMIR NOVOTNY – ekonomski analitičar
Najbolji potez: Kakvo takvo čišćenje pa barem znamo koliko je deficit. To prethodnici nisu prikazivali i barem imamo u neku ruku “čiste račune”.
Najlošiji potez: Ništa nisu promijenili u odnosu na prethodnike i time smo dovedeni u bezizlaznu situaciju.

GUSTE SANTINI – ekonomski analitičar
Najbolji potez: Morao bih lagati da nešto ovdje istaknem. Nema ništa.
Najlošiji potez: Sve! Teško je izdvojiti nešto što u ekonomsko-gospodarskom smislu nisu učinili loše!

VILIM RIBIĆ – predsjednik Matice hrvatskih sindikata
Najbolji potez: Takav se ne može naći!
Najlošiji potez: Kompletan njihov mandat je jedan veliki i teški debakl!

KREŠIMIR SEVER – predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata
Najbolji potez: Ne mogu izdvojiti niti jedan dobar potez.
Najlošiji potez: Cijeli ih je niz, uistinu se ne može izdvojiti samo jedan.

MLADEN NOVOSEL – predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske
Najbolji potez: Ne bih ništa mogao izdvojiti, koliko god se trudio, žao mi je.
Najlošiji potez: Ima ih mnogo, ali spomenuo bih kao najlošije činjenicu da se dijeli Hrvatsku i njene građane

Bravo Linicu.Ma prodaj za sol i papar ili si ora za nju.Pokazi odlucnost ove Vlade.I sutra kad se proda tuzba se povlaci.Koje mi debile imamo na vlasti to je za nevirovat.

New Report

Close