U suradnji s partnerima, Lidl će do kraja 2021. godine razviti prvi standard za bioraznolikost u konvencionalnoj proizvodnji voća i povrća, kao dodatak već postojećem standardu GLOBALG.A.P. Kako objašnjavaju iz ovog trgovačkog lanca, nastavak je to priče iz 2018. godine, kada su svi Lidlovi dobavljači voća i povrća dobili GLOBAL G.A.P. certifikat kojim su se obvezali da će prilikom obavljanja svih aktivnosti na poljoprivrednom gospodarstvu primjenjivati dobru poljoprivrednu praksu, program kontrole pesticida, sustav upravljanja kvalitetom i HACCP načela.
Jedan od prvih u Hrvatskoj koji ga je dobio je Zlatko Vinković, dobavljač Lidla koji u Belici nedaleko od Čakovca proizvodi luk, krumpir, ciklu te butternut i hokkaido tikve. U pitanju je poljoprivredni obrt koji je započeo s radom 2000. godine, na početnih tri hektara zemljišta. Zajedno s kooperantima imaju proizvodnju na više od 400 hektara, a njihova vlastita se proteže na 100 hektara. Nasadi su u krugu od 30 kilometara od gospodarstva, a surađuju s11 kooperanata. Dnevno imaju i do stotinjak tona krumpira, a svojim povrćem snabdijevaju Lidl trgovine kroz čitavu godinu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu