Lička poreznica prisvojila 355 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. rujan 2015. u 13:55
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U službenom policijskom izvješću stoji da je poreznica “u razdoblju od 4. veljače do 14. listopada 2014. godine vršila nedozvoljena i fiktivna knjiženja na poreznim karticama poreznih obveznika.

Zbog sumnje da je na temelju krivotvorenih isprava podigla čak 355 tisuća kuna ličko-senjska policija je u suradnji s Uskokom uhitila 36-godišnju poreznicu iz Perušića i njenu navodnu pomagačicu, 74-godišnju vlasnicu knjigovodstvenog obrta iz Gospića.

Lička policija izvijestila je u petak da je protiv 36-godišnjakinje s područja općine Perušić i 74-godišnjakinje iz Gospića dovršila kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su počinile kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava.

U službenom policijskom izvješću stoji da je poreznica "u razdoblju od 4. veljače do 14. listopada 2014. godine vršila nedozvoljena i fiktivna knjiženja na poreznim karticama poreznih obveznika, na osnovu čega je izradila 31 gotovinski nalog sa netočnim i neistinitim podacima, koje je uporabila za podizanje gotovine".

Pritom joj je u dva navrata navodno pomogla 74-godišnjakinja koja je kao vlasnica knjigovodstvenog obrta "krivotvorila potpise poreznih obveznica i temeljem takvih naloga podigla novac". Poreznica je na taj način navodno ostvarila nepripadnu imovinsku korist od 355 tisuća kuna.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijeta je kaznena prijava, a osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke, izvijestila je policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close