Lažne internetske trgovine u porastu, na meti se našao i poznati domaći dizajner čije haljine nude za 26 dolara

Autor: Poslovni.hr , 09. kolovoz 2022. u 09:05
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na lažnim internetskim stranicama za prodaju nude njegove haljine u čak 30 zemalja.

Kriminal na internetu postao je već odavno svakodnevna pojava. Ovih dana pojavilo se desetak lažnih internetskih stanica, na kojima se po iznimno niskim cijenama prodaju haljine modnog dizajnera Ivice Skoke, javlja HRT. Sve je prijavio policiji, iz koje upozoravaju građane da dobro paze kako ne bi postali žrtve prijevare pri online kupnji.

“Haljina je 67 posto na popustu i cijena joj je 26 dolara, znači naša Miss hrvatske nosi haljinu od 26 dolara, što je nemoguće”, kaže modni dizajner Ivica Skoko.

No, nemoguće postaje moguće na lažnim internetskim stranicama za prodaju koje nude njegove haljine u čak 30 zemalja.

“Evo nažalost na jedno 10 takvih sajtova se nude moje haljine, to je preko stotinjak i više fotografija, ali moja kolegica Loredana Bahorić je još gore prošla, ona ih je uspjela nabrojati preko 800, tako da više i ne idem gledati jer sam uzrujan”, priznaje Skoko.

Prijavio je sve policiji i odjelu kibernetičke sigurnosti. Oni kažu da je riječ o međunarodnoj prijevari.

“Provodimo kriminalističko istraživanje, nemamo ovlast za uklanjanje stranica, znači tu sad pričamo o nekakvom međunarodnom karakteru, sve računalne prijevare su vam međunarodnog karaktera i bez međunarodne suradnje mi ne bi tu mogli ništa”, kaže Matej Pavelić, Odjel kibernetičke sigurnosti PUZ.

Komentirajte prvi

New Report

Close