Lakše do poslova s Kosovom i UAE

Autor: Saša Paparella , 05. listopad 2017. u 22:00
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Vlada u Sabor šalje dva prijedloga o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Vlada RH u četvrtak je Saboru na potvrđivanje uputila zakonske prijedloge kojima će se potvrditi ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s Kosovom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Za Kosovo je predložen zakon o potvrđivanju Ugovora s vladom te države o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i na imovinu.Za Ujedinjene Arapske Emirate predočen je nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja porezima na dohodak. Ugovor će biti potpisan s vladom UAE.

“S te dvije zemlje sigurno imamo mogućnosti za veću suradnju. Ministar financija Kosova bio je nedavno u RH i s njim smo lako i vrlo brzo potpisali taj ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, dok za neke zemlje treba još proći neko vrijeme. Primjerice u SAD-u, čeka se i po deset godina i duže”, kazao je jučer nakon sjednice Vlade ministar financija Zdravko Marić.

“Koliko će trajati dok se ne potpiše i kada se može očekivati teško je reći, jer s nekim zemljama sam čin potpisivanja traje dugo”, rekao je ministar Marić, napominjući da je zasad teško govoriti o iznosima. sp     

Komentirajte prvi

New Report

Close