Kuštrak favorit, fotelju šefa HGK bi i Tihomir Domazet

Autor: Marija Brnić , 18. veljača 2014. u 22:00
T. Domazet ima tvrtku za savjetovanje koja je u blokadi/ Žarko Bašić/PIXSELL

Kuštrak slovi za glavnog kandidata među dvanaestoricom u utrci za novog predsjednika HGK.

Izvršni potpredsjednik koncerna Agrokor za izvozna tržišta Damir Kuštrak slovi za glavnog kandidata među dvanaestoricom u utrci za novog predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK).

Kuštak je u Upravi Agrokora posljednjih šest godina, s tim da je i na početku karijere jednako toliko proveo u Agrokoru, a u međuvremenu je bio čelu Medike, u koju je došao nakon mandata zamjenika ministra financija u vladi Ivice Račana. Glavni protukandidat Kuštraku bit će Vladimir Ferdelji, dugogodišnji direktor Elektrokontakta, a sada gospodarski savjetnik zagrebačke koalicije HSLS-HSS i predsjednik udruženja menadžera Croma.

Među poznatijim imenima iz gospodarskih redova interes za vođenje i reorganizaciju Komore iskazao je, prema dostupnim informacijama, i Marin Pucar, predsjednik Uprave Zvečeva, u kojemu je prethodno bio član Uprave, a prije toga je bio član Uprave Podravke. Zanimljivo je i da se uz Kuštraka s ponudom za predsjednika Komore natječe Tihomir Domazet, još jedan bivši dužnosnik Ministarstva financija iz vremena Mate Crkvenca.

On je, pak, svoju karijeru mahom gradio kao ekonomski stručnjak, predsjednik je Hrvatskog instituta za financije. U gospodarstvu, što je jedan od uvjeta u natječaju, bio je mahom angažiran na pozicijama člana nadzornih odbora, a posljednjih devet godina direktor je tvrtke za savjetovanje o poslovanju i upravljanju Cep Fundo, koja je, prema podacima Poslovne.hr, trenutno u blokadi.Kandidature za predsjednika HGK dostavili su i javnosti manje poznati kandidati, a od zvučnijih imena kojima se u posljednje vrijeme kalkuliralo kao izglednima za preuzimanje Komore recimo da se Ivica Mudrinić iz DT-a ili Ljerka Puljić iz Agrokora te Dragan Kovačević iz Janafa uopće nisu ni natjecali. Potkraj tjedna Upravni odbor HGK analizirat će ponude i obaviti razgovore s dvanaest kandidata, a prijedlog odluke potom će uputiti Skupštini.  

Komentari (13)
Pogledajte sve


Sve iskusni poslovni lavovi od 160 godina. Prošli tjedan su naučili koristiti mobitel. Ovaj tjedan će naučiti korištenje računala. Jel ima itko u ovoj zemlji malo mlađi od 60 godina!?

Ti su pobjegli van ili rade na tome!!!! – neće im valjda Todi krojit gaće i prodavat demagogiju stvarajući opću nelikvidnost društva!![emo_smijesak]


kakva gužva na jaslama, možda Ferdelji ili netko od nepoznatih, ostali potrošeni ovisnici neće napraviti reda, a neki bi mogli odmah preventivno Nadanu u društvo

Možda društvo želi dalje skupljat sličice i medvjediće??? – kao privredni uzornik Lep ko greh!![emo_smijeh]
A đabe je đabe – ma što god mi mislili o tome!!! Jedino se moraš “bojati” Bajića, ako u međuvremenu ne zaspe snom pravednika!!!


Za tu fotelju treba javni natječaj preko HZZ-a i svakao sva testiranja ( bez babe i strica) koja i ostali moraju prolaziti.

pa tko bi onda prošao???

Čitajući ostale komentare – dobro što nije podnijela kandidaturu za šefa HGK Angela Merkel, jer bi i nju neki komentatori ogadili sa pridjevima:- da je stara, potrošena, ne zna ni HR jezik, te slabo pozna ekonomiju i internet.
Baš je dobro što mi komentatori nismo u Skupštini HGK i ne odlučujemo o Novom šefu HGK!

New Report

Close