Kuščević uvodi plaćanje poreza i pristojbi karticama i na rate

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2018. u 13:46
Foto: Pixsell

U sklopu projekta e-Građani ministarstvo Lovre Kuščevića priprema projekt e-Pristojbe kojim će se proširiti mogućnost plaćanja državnih pristojbi elektroničkim putem.

Ministarstvo uprave planira uvesti POS blagajne u tijela državne uprave kako bi građani obveze prema državi mogli plaćati karticama. Građanima će na raspolaganju biti i mogućnost otplate na rate, posebno u slučajevima visokih iznosa, piše tportal.

U sklopu projekta e-Građani ministarstvo Lovre Kuščevića priprema projekt e-Pristojbe kojim će se proširiti mogućnost plaćanja državnih pristojbi elektroničkim putem – bilo da je riječ o plaćanju putem POS uređaja na šalteru ili plaćanju e-pristojbe unaprijed. 

Trenutno je kartično plaćanje omogućeno za manji broj naknada poput prometnih kazni na licu mjesta ili porez na motorna vozila koji se plaća prilikom tehničkog pregleda. Projektom e-Pristojbe postupno će se proširiti opseg naknada koje će građani moći plaćati karticama. To podrazumijeva uvođenje većeg broja POS uređaja u tijela javne uprave.

Zasad još nije točno definirano za koje će se naknade građanima omogućiti plaćanje karticama. Za očekivati je da će se, prema preporuci Američke gospodarske komore, šira upotreba kartičnog plaćanja najprije uvesti kod plaćanja obveza s višim iznosima poput poreza na promet nekretnina, poreza na najamnine ili jednokratnih komunalnih naknada kod gradnje novih objekata, piše tportal.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Narkomani od uhljeba i mamu bi spojili na aparate radi svojih potreba!

Puno Vam hvala g Kušćević, hvala Vam lijepo ……sva pomoć oko plaćanja najvećih poreza na svijetu, puno nam znači , bilo je teško naći načina da se pomogne, ali, eto, uspjeli ste.

pa ti traži da ti vrate, gdje i koga?

pa malo SEPA, jelte, direktno terećenje po nacističkom modelu

New Report

Close