Kupnjom daruvarskog distributera HEP Plin do novih 166 km mreže

Autor: Darko Bičak , 14. lipanj 2021. u 22:00
Foto: PD

Ugovor o preuzimanju udjela u tvrtki Darkom distribucija plina potpisala u Zagrebu vodstva HEP Plina i Darkoma. Vrijednost je 3,5 milijuna kuna.

Hrvatsko tržište plina se sve više konsolidira te se i bez neke restriktivne državne regulative broj operatera na tržištu u dvije godine smanjio za njih 10-ak te je sada njihov broj ispod 30, a stručnjaci tvrde da bi bilo optimalno kada ih ne bi bilo više od 5-6.

Najnoviji korak u tom smjeru je i jučerašnje potpisivanje ugovora kojim je HEP Plin s tvrtkom Darkom za komunalnu djelatnost iz Daruvara potpisao Ugovor o kupoprodaji poslovnih udjela u trgovačkom društvu Darkom distribucija plina, čime je na upravljanje dobio 166 kilometara plinske distribucijske mreže u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te 6000 korisnika.

U nazočnosti predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića i gradonačelnika Grada Daruvara Damira Lneničeka, Ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela, ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna, potpisali su u sjedištu HEP-a u Zagrebu Damir Pećušak, direktor HEP Plina te Ivana Djedović i Boro Karačić, predsjednica i član Uprave Darkoma, komunalnog poduzeća u vlasništvu pet jedinica lokalne samouprava s područja Bjelovarsko-bilogorske županije: Grada Daruvara i općina Sirač, Đulovac, Končanica i Dežanovac.

Kupovinom Darkom distribucije plina, HEP Plin je dodatno ojačao položaj najvećeg distributera u Hrvatskoj prema duljini plinske mreže u svom vlasništvu.

Zajedno s današnjom akvizicijom, HEP Plin će upravljati s gotovo 4600 kilometara plinske mreže u Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Krapinsko-zagorskoj županiji i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, preko koje se opskrbljuje više od 100.000 korisnika.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close