Kupili 18 tisuća bočica dezinficijensa da ih preprodaju: Uhvaćeni su i sada moraju sve donirati

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2020. u 08:37
Foto: Getty Images

Njihov je plan naišao na problem kada je Amazon odlučio zaustaviti nabijanje cijena kritičnih sredstava tijekom krize.

Braća Matt i Noah Colvin u SAD-u posjetili su svaki dućan koji su mogli pronaći u radijusu vožnje te pokupovali ogromne količine zaliha sredstava za dezinfekciju. Kupili su čak 18 tisuća bočica.

Sredstva su odlučili prodavati na Amazonu po nevjerojatnim cijenama od osam do sedamdeset dolara (od pedesetak pa do petstotinjak kuna), piše Novi list.

Njihov je plan naišao na problem kada je Amazon odlučio zaustaviti nabijanje cijena kritičnih sredstava tijekom krize koronavirusa, pa su braća ostala s ogromnom zalihom neiskorištenih higijenskih proizvoda.

Prema američkom zakonu, Ured državnog odvjetnika može nametnuti novčane kazne građanima koji podižu cijene na ovaj način tijekom državne krize. Kada je državni odvjetnik Herbert H. Slatery čuo za ovaj slučaj, naredio je braći da sve doniraju.

“Nećemo tolerirati nabijanje cijena u ovo vrijeme izvanredne potrebe i poduzet ćemo agresivne akcije da to zaustavimo. Tijekom pandemije, molimo vas da prijavite sumnjive aktivnosti Odjelu za brigu o potrošačima i sudržite se prijetnji ili neprijateljske komunikacije s pojedincima ili grupacijama za koje sumnjate da nabijaju cijene”, kazao je Slatery u izjavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close