Kupac terena u Savudriji ipak je Kostić?

Autor: Marija Crnjak , 10. siječanj 2019. u 08:18
Miodrag Kostić tijekom poslovnog foruma Hrvatske i Srbije u HGK/Marko Lukunić/PIXSELL

Teren u Savudriji sud je dodijelio kupcu ‘Čista voda projekt za iznos od 17,2 milijuna kuna.

Zemljište u Savudriji, koje se u procesu stečaja tvrtke Vila Savudrija na dražbi početkom prosinca prodavalo po početnoj cijeni od jedne kune, Trgovački sud u Pazinu dosudio je tvrtki 'Čista voda projekt' za 17,2 milijuna kuna.

Prema podacima sa sudskog registra, radi se o tvrtki čiji je osnivač Vinemont Ventures registriran na Britanskim Djevičanskim Otocima, kompanija u čijem su vlasništvu tvrtke koje se povezuju sa srpskim poduzetnikom Miodragom Kostićem, inače od jeseni 2017. vlasnikom susjednog hotelskog resorta Skiper resort, u čijem je sastavu i Hotel Kempinski.  Na četvrtoj, a prvoj uspješnoj dražbi prošle godine sudjelovalo je čak 30-ak kandidata za zemljište na kojem je prije desetak godina trebao niknuti luksuzni turistički resort, no propalo je jer nije bilo ulagača.

Kako stoji u rješenju Suda, kupac Čista voda projekt, kojeg zastupa beogradska odvjetnica Jasminka Milutinović, dužan je u roku od 30 dana od pravomoćnosti rješenja uplatiti razliku kupovnine preko iznosa uplaćene jamčevine, i to iznos od 16,2 milijuna kuna. 

 

17,2 milijuna

kuna platila je 'Čista voda' za zemljište u Savudriji

Ako se kupnja realizira, to će biti i posljednji uvjet za okončanje stečaja tvrtke Vila Savudrija, potvrdila nam je stečajna upraviteljica Ljubica Juranović Skočić, koja međutim nije mogla potvrditi stoji li iza Čiste vode Miodrag Kostić, kako se nagađa. 

Naime, suprotno njezinim očekivanjima nakon objavljenog "teasera" za prodaju na stranicama Agencije za investicije i konkurentnosti, kupac se nije javio upravi tvrtke.

O Kostićevom interesu za to zemljište već se pisalo, i takvo ulaganje uklapalo bi se u investicijski ciklus koji je Kostić započeo u tom kraju. Njegova MK Grupa krajem 2017 od austrijske HETA-a kupila je 100-postotne udjele u svim društvima Skiper grupe, pridruživši te kapacitete hotelima u Srbiji i Portorožu. 

Usto, Kostić je krajem prošle godine postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož u kojem sada ima 53 posto udjela.  Zanima ga i preuzimanje 41,7-postotnog udjela u Savi, najvećoj turističkoj grupaciji u Sloveniji u čijem sastavu su hoteli na Bledu, Terme 3000, Lječilište Radenci, Terme Ptuj, Terme Banovci i Hoteli Bernardin. 

Komentari (2)
Pogledajte sve


Ovaj lik kupuje sve redom.

on je tamo daleko jedan od Gazda

Ovaj lik kupuje sve redom.

New Report

Close