Kroz tunel Sveti Ilija za 20 kuna: ‘Ako nešto košta – košta!’

Autor: Ksenija Puškarić , 04. travanj 2013. u 12:19
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici dala zeleno svijetlo za naplatu za prolazak kroz tunel Sveti Ilija na autocesti A1 koji će se plaćati 20 kuna odnosno 16 kuna plus PDV.

Vlada je na današnjoj sjednici dala zeleno svijetlo za naplatu za prolazak kroz tunel Sveti Ilija na autocesti A1 koji će se plaćati 20 kuna odnosno 16 kuna plus PDV. Projekt, koji je koštao 576 milijuna kuna, bit će dovršen 1. svibnja, a njegovo godišnje održavanje i upravljanje će stajati zmeđu 10 i 11 milijuna kuna.

Vlada očekuje da će dnevni promet kroz tunel kroz Biokovo iznositi 4.200 automobila, a ljetni promet mogao bi dosezati 8.600 vozila, pa Vlada računa kako će godišnje tako uprihoditi 24,5 milijuna kuna.

"Ne možemo biti demagozi, ako nešto košta – košta. I u Austriji se tuneli plaćaju", objasnio je vladinu logiku premijer Zoran Milanović.

Komentari (8)
Pogledajte sve


pa stvar je jednostavna.treba naplaćvati samo strancima,a da domaći imaju besplatan prolaz.

neki dan sam platio 1200 kn cestarine kod registracije, za šta ide ta lova i koliko godišenje skupe sa tim paraharačem.

To je kriminal u ovoj drzavi. Kao i zdravstveno. Na silu ti otmu s placom, pa jos trebas dodatno. Onda kad oces na red, treba dati mito. Ili privatno da ne cekas 1-2g. Dakle, zdravstveno platis 5 puta. Tako i ceste. Benzin, rega, u voznji i jos nije dosta.

Ova drzava je potpuno propala. Sada cemo “prodati” i gotove ceste, to jos nigdje nikad nisam cuo. Uskoro ce nas t5raziti bubreg za drzavu. Odoh ja prije nego mi povade sve sto imam. Guljenje do kostiju ce biti raj kad pdv jos jednom skoci, sto slijedi uskoro jer “jaslicari trebaju sigurnu placu”.

pa stvar je jednostavna.treba naplaćvati samo strancima,a da domaći imaju besplatan prolaz.

neki dan sam platio 1200 kn cestarine kod registracije, za šta ide ta lova i koliko godišenje skupe sa tim paraharačem.

Vlada jada,ne znaju oni bili piškili ili kakili…pljuc [emo_ljut]

Pa ovo ne bi trebalo naplaćivati. Ovaj tunel nije dio autoceste. Kako se ne naplaćuje splitska zaobilaznica, zagrebački prsten…? Ovaj tunel je ionako zamišljen da se razvije kraj iza Biokova. Pa Krčki most se također ne naplaćuje za domorodce…

New Report

Close