Krmpotić u natječaju za posao prešutio HRT i optužnicu za prijetnje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. veljača 2014. u 16:48
Goran Krmpotić. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Agenciji ističu da je Krmpotić izabran između za 11 tisuća kandidata čije su prijave “temeljito pregledane, a kandidati koji su imali sve tražene uvjete pozvani su na razgovor”.

Agencija za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada danas je priopćila da bivši član Nadzornog odbora HRT-a Goran Krmpotić, koji je na natječaju izabran za rukovoditelja službe za financijsko-računovodstvene poslove, u dokumentaciji prešutio angažman na HRT-u, ali i da je državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog prijetnji.

U Agenciji ističu da je Krmpotić izabran između za 11 tisuća kandidata čije su prijave "temeljito pregledane, a kandidati koji su imali sve tražene uvjete pozvani su na razgovor".

"Goran Krmpotić javio se na natječaj za mjesto rukovoditelja službe za financijsko-računovodstvene poslove, plan i analizu te poslove nabave. U prijavi i priloženoj dokumentaciji prešutio je podatak da je bio član Nadzornog odbora HRT-a, a osim toga prijavi je priložio uvjerenje Općinskog kaznenog suda da nema potvrđene optužnice te da nije izrečena nepravomoćna presuda za kazneno djelo za koje je zapriječena novčana kazna ili zatvor. Osobe koje su provodile natječajni postupak nisu ga na temelju dostavljene dokumentacije mogle dovesti u vezu s osobom za koju je Državno odvjetništvo podiglo optužnicu", kažu u priopćenju.

Dodaju da je Krmpotić izabran temeljem dokaza o stručnom znanju i do sada stečenom radnom iskustvu jer je dostavio dokaz da je radio na rukovodećim pozicijama u realnom sektoru i javnoj upravi. S obzirom na zvanje i značaj prethodnih poslodavaca i radnih mjesta na kojima je radio, ističu, doista se činio kao najbolji kandidat za to radno mjesto.

"Agencija će tragom saznanja dobivenih iz medija utvrditi sve relevantne činjenice te potom primijeniti svoj Pravilnik o unutarnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i ostale relevantne zakonske i podzakonske akte. Člankom 101. citiranog Pravilnika propisano je da se zaposleniku za kojeg je potvrđena optužnica za kazneno djelo izvanredno otkazuje ugovor o radu. Na kraju, želimo naglasiti da se ne osjećamo ugodno zbog nastale situacije te da se ispričavamo hrvatskoj javnosti zbog nenamjernog propusta do kojega je došlo", navode u priopćenju.

Krmpotić je sredinom listopada prošle godine optužen zbog slanja prijetećih poruka sa seksualnim sadržajem, a riječ je o aferi u kojoj se kao žrtva podvale u lipnju našao glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Tužiteljstvo ga tereti da je s adrese elektroničke pošte, koju je kreirao koristeći Dragovanov akronim, poslao poruku s fotografijom seksualnog sadržaja suprugu zaposlenice HRT-a. Krmpotić ju je navodno osobno slikao i zatim njezinom suprugu poslao fotografiju prikazujući da je poruku poslao Dragovan, a sve kako bi izazvao reakciju supruga. Suprug je potom zaprijetio Dragovanu da će sve iznijeti u javnost. U drugom slučaju Krmpotića se tereti da je u srpnju poslao poruku s fotografijom seksualnog sadržaja na više adresa zaposlenika HRT-a.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Tko je ovaj? Lažov, beskičmenjak, uhljeb, spodoba …

New Report

Close