Križevci utrostručili broj kuća sa solarnom elektranom

Autor: Poslovni dnevnik , 08. rujan 2022. u 22:00
Čak 39 novih korisnika programa sufinanciranja izgradnje solarnih elektrana potpisalo je ugovore s gradonačelnikom Rajnom/Grad Križevci

Ovo je treća godina za redom da se provodi program sufinanciranja izgradnje solarnih elektrana, a broj korisnika u odnosu na 2021. je – utrostručen.

Nakon provedenog Javnog poziva, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn potpisao je s 39 građana ugovore o sufinanciranju izgradnje sunčanih elektrana na krovovima njihovih kuća.

Ovo je treća godina za redom da se provodi program sufinanciranja izgradnje solarnih elektrana, a broj korisnika u odnosu na 2021. je – utrostručen.

“Građani su okosnica energetske tranzicije. Prvi smo uveli ovaj program sufinanciranja opreme, prvi smo sufinancirali javnu fotonaponsku elektranu i prvi smo otvorili Energetsko-klimatski ured, ali tvrdim.

Pozivam i ostale da iskoriste sredstva iz poziva za izradu projektno-tehničke dokumentacije i da budu spremni dogodine kada se natječaj otvori.”, rekao je Rajn.

Zadovoljstvo povećanim brojem korisnika istaknula je u ime energetske zadruge KLIK i Energetsko-klimatskog ureda stručna suradnica Ivana Dubravec:

“Ove godine smo pripremili čak 48 prijava za projektnu dokumentaciju i 35 prijava za izgradnju solarnih elektrana.

Vidi se da je naš rad prepoznat unutar grada Križevaca i šire. Pozivam vas da pozitivnu riječ širite kako bi još više građana dobilo pomoć i da 2023. napravimo još više projekata i elektrana.”

Komentirajte prvi

New Report

Close