Krešimir Dvorski: Za nas je zeleno gospodarstvo sinergija života i posla

Autor: Croenergo.eu , 18. prosinac 2014. u 09:36

U okviru projekta ECOFUNDING, redakcija portala croenergo.eu razgovarala je s poduzetnicima čiji su poslovni pothvati evaluirani u okviru toga projekta te tako realizirala 9 zanimljivih razgovora s naglaskom za zeleno gospodarstvo. Prvi takav objavljujemo danas…

U okviru projekta ECOFUNDING, redakcija portala croenergo.eu razgovarala je s poduzetnicima čiji su poslovni pothvati evaluirani u okviru toga projekta te tako realizirala 9 zanimljivih razgovora s naglaskom za zeleno gospodarstvo. Prvi takav objavljujemo danas…

Tvrtka Sustav javnih bicikala d.o.o. u svibnju 2013. godine pokrenula je prvi i najveći sustav javnih bicikala u Hrvatskoj koji u Zagrebu trenutno broji 14 lokacija sa stanicama s javnim biciklima. 31. srpnja ove godine NEXTBIKE sustav javnih bicikala otvoren je i u Šibeniku. Tvrtka ima 1 zaposlenog djelatnika i nekoliko honorarnih suradnika.

 

"Naša misija i vizija su integrirati sustav javnih bicikala u cjeloviti sustav javnog prijevoza kao njegov integralni i najzeleniji dio. Svu dobit reinvestiramo u nabavu nove opreme zbog nužnosti širenja mreže i otvaranja novih stanica sukladno zahtjevima korisnika. Kao tvrtka, ali i kao pojedinci izrazito smo ekološki osviješteni i već sada ostvarujemo nešto čemu mnogi teže: nula štetnih emisija! Naša tvrtka je društveno odgovorna u svim segmentima, a mi kao društveni poduzetnici živimo ono što radimo tako da zajedno s ostalim aspektima poslovanja imamo jednu divnu sinergiju koja nas motivira da budemo još odgovorniji i prema okolišu i prema društvenoj zajednici u kojoj djelujemo.", ističe Krešimir Dvorski iz tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o..

Na pitanje o očekivanjima o ECOFUNDING projektu, Dvorski ističe: "Vjerujemo kako ćemo uspjeti pronaći nove partnere za širenje projekta i poslovanja u drugim državama. Povezati se s potencijalnim investitorima te dobiti i razviti nova kreativna rješenja u svome poslovanju.".

Dvorski smatra kako projekti poput ECOFUNDING-a mogu u velikoj mjeri, "naročito u vidljivosti samog projekta i poslovanja", doprinijeti jačanju tvrtki, njihovoj konkurentnosti i općenito većoj vidljivosti.

"Živimo u vremenu sveopće transformacije društva i gospodarstva i smatramo da bi apsolutno sve kompanije trebale u svoju strategiju i temelj uvesti održivi razvoj. Održivi razvoj više nije "nice to have", već je održivi razvoj obaveza svih nas prema našim potomcima. Održivi razvoj donosi brojne promjene i napredak kvalitete života bez štete za okoliš i prirodne resurse.", odgovara Dvorski na pitanje treba li održivi razvoj biti temelj svakog poduzeća odnosno što takav razvoj općenito donosi.

"Poruka svim postojećim i budućim poduzetnicima: ne pričajte o održivom razvoju i ne hvalite se njime ukoliko ga stvarno i ne provodite u praksi. Nije dovoljno 'lajkanje' i tapšanje po ramenima, potrebno je hitno i konkretno djelovanje kroz djela, investiranje i aktivnu brigu u svim segmentima održivog razvoja.", poručio je Dvorski postojećim i budućim poduzetnicima.

Inače, ECOFUNDING je međunarodni projekt sufinanciran kroz Med Programme na kojem je partner Razvojna Agencija Zagreb – TPZ. Posebnost projekta je u tome što omogućuje direktan kontakt zelenih poduzetnika i investitora putem online platforme i izravnim susretima na B2B sastancima.

Sva prava pridržana portalu croenergo.eu. Nijedan dio sadržaja ne smije se umnažati ili prenositi u bilo kojem obliku i bilo kojim elektronskim, mehaničkim ili drugim putem bez navođenja direktnog linka.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS
 

Komentirajte prvi

New Report

Close