Krenule prijave za božićnice umirovljenicima: Pogledajte koliko one iznose po gradovima

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2022. u 11:22
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U nekim su gradovima prijave već krenule, dok se isplata očekuje do kraja prosinca.

Kao i svake godine i ove će brojni gradovi, županije i općine diljem Hrvatske barem malo olakšati život umirovljenicima i to uz pomoć božićnica. Iako se iznosi od mjesta do mjesta znatno razlikuju, svaka pomoć dobro dođe. U nekim su gradovima prijave već krenule, dok se isplata očekuje do kraja prosinca, piše Mirovina.

Zagreb

Pravo na novčanu naknadu umirovljenicima ostvaruju umirovljenici čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700,00 kuna mjesečno, a koji prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina prije podnošenja zahtjeva. Iznos se nije mijenjao, a radi se o skromnom iznosu od 100 kuna.

Velika Gorica

U Velikoj Gorici su ostali isti iznosi božićnice kao i prošle godine. Svi koji imaju mirovinu do 1.000 kuna ostvaruju pravo na božićnicu u iznosu od 800 kuna, dok će osobe koje primaju mirovinu između 1.000,01 i 2.000 kuna ostvariti pravo na božićnicu u iznosu od 400 kuna. “Važno je napomenuti kako umirovljenici s ovim iznosima mirovina moraju predati ispunjeni Obrazac za prijavu u Evidenciju umirovljenika/korisnika nacionalne naknade”, poručuju iz Grada Velike Gorice, a može se preuzeti na stranici Grada ili na porti gradske uprave. Prijave se primaju do 12. prosinca, a isplata božićnice će biti u poslovnicama FINA-e od 21. studenoga do 24. prosinca.

Zaprešić

Svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Zaprešića mogu dobiti jednokratnu potporu u iznosu od 200 kuna. Božićnica se može podići u poslovnicama FINA-e od 2. studenoga do 24. prosinca. Umirovljenici koji se prijave zaključno s danom 21.10.2022. ostvaruju pravo na isplatu jednokratne potpore od prvog dana isplate, odnosno od 02. studenoga godine.

Samobor

Grad Samobor osigurava isplatu božićnica za sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i za sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.300 kuna mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu do 02. studenog 2022. godine. Sam iznos će ovisiti o primanjima i socijalnom statusu, a radit će se o 200, 300 ili 500 kuna. Isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINA-e u Samoboru, u razdoblju od 07. studenog do 10. prosinca 2022. godine.

Mursko Središće

U Murskom Središću će umirovljenici koji imaju mirovinu do 1.800 kuna dobiti bon u vrijednosti od 350 kuna, oni kojima mirovina iznosi od 1.801 do 2.500 kuna će dobiti bon od 250 kuna, dok će osobe s mirovinom od 2.501 do 3.000 kuna dobiti bon od 150 kuna. Prijave za božićnicu su krenule jučer, dok je rok za predaju dokumentacije 6. prosinca, a potvrda o visini mirovine se predaje u Podružnicu umirovljenika. Iz Murskog Središća naglašavaju kako je ove godine došlo do povećane vrijednosti bona.

Općina Barban

Na božićnicu će imati pravo svi umirovljenici kojima mirovina sa svim dodacima ne prelazi iznos od 2.500 kuna u mjesecu koji prethodi isplati ovog prava. Zahtjevi za naknadu se mogu preuzeti ili na internetskim stranicama Općine Barban ili u zgradi općinske Uprave, na adresi Barban 74, a zaprimaju se od 1. listopada do 27. prosinca.

Komentirajte prvi

New Report

Close