Velika akcija u Uljaniku: Među uhićenima brojna zvučna imena

Autor: Poslovni.hr/H , 26. ožujak 2019. u 10:45
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U akciji uhićenja 12 osoba koje provodi riječki PNUSKOK i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci, kao rezultat složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za restrukturiranje i poslovanje brodogradilišta Uljanik odnosno Uljanik Grupe, prema neslužbenim informacijama privedeni su bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković te članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac.

Policija je tijekom jutra, kako se doznaje, bila u domu nekadašnjeg predsjednika uprave Antona Brajkovića kojega je 2013. na tom mjestu zamijenio Gianni Rossanda. Bivšu upravu Uljanika uz Rossandu, koji je bio predsjednik uprave, činili su Marinko Brgić i Veljko Grbac. Ispred zgrade u kojem živi Rossanda su dva vozila riječkih registracija za koje se pretpostavlja da su vozila MUP-a dok bivši predsjednik uprave navodno nije kod kuće.   

>>Shema privatne tvrtke 14 Uljanikovih menadžera – oni su vedrili i oblačili grupom

"Vjerujem da su meta kriminalističkog istraživanja upravo bivši direktorima društava i bivši članovi uprave. Već sam jutros primjetio ispred Uljanika pripadnike interventne policije. Nisam znao o čemu se radi, no drago mi je čuti da su se stvari počele razvijati, da se počelo rješavati ono na što smo upozoravali. Nadam se da će netko dogovarati za nastalu situaciju", poručio je novinarima predsjednik šrajkaškog odbora Boris Cerovac. Dodao je da s druge strane nije zadovoljan jer su se, kako je rekao, "neke stvari mogle puno ranije dogoditi pa bi danas radnici bila na svojim radni mjestima".

"Nažalost, tu smo jer pojedinci nisu vodili brigu o Uljaniku", zaključio je Cerovac.

U akciji je, prema informacijama iz MUP-a, angažirano više od stotinu policajaca, koji će tijekom današnjeg dana izvršiti pretrage domova i ureda osumnjičenih. 

Osim u Istri akcija se navodno provodi i na riječkom području.

Komentari (12)
Pogledajte sve


igrokaz za ovce. cijeli uljanik + ids je trebalo u zatvor baciti. to bi bio posao u kojem bi pravda bila zadovoljena. Mene zanima tko će mi vratiti spaljen novac ( porezi, prirezi, dobrinosi itd) iz uljanika?normalno nitko ali zato mislim da bi bilo fer da se sva imovina uprave i šljakera zapljeni i da najpotrebniji u zemlji mogu koristiti te vile za ljetovanje.

Nisu ovdje sljakeri krivi. Sljakeri su vodjeni kao ovce. Interesi su, izgleda, drugi i drugdje.Tek se malo naziru.
http://hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/51301-sprega-raznih-koncara-budisavljevica-i-mihajlovica-u-uljanik-plovidbi-i-isplata-milijunskih-dividendi


Stara klijentelistička struktura. U njoj samo odabrani moćnici. Skandali te počinju jer Uljanik bio bankomat lijevih političara, za sve račune, od auto-servisa do ljetovanja… Uzeli Nobila za odvj. Znači, svjesni da nemaju šanse.

prvi pendrek države bi morao biti malo žešći od onoga Božinovića

Stara klijentelistička struktura. U njoj samo odabrani moćnici. Skandali te počinju jer Uljanik bio bankomat lijevih političara, za sve račune, od auto-servisa do ljetovanja… Uzeli Nobila za odvj. Znači, svjesni da nemaju šanse.

Hahaha koja šarada! Samo 12 žigosanih? Velika imena valjda prema nivou pljačke ili……

New Report

Close