Kreće izbor Zlata vrijedan, za najbolji hrvatski OPG

Autor: Miroslav Kuskunović/Agrobiz , 06. travanj 2017. u 21:59
Šahdanovići, lanjski Zlata vrijedni dobitnici/ Duško Marušić/PIXSELL

Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede biraju i najbolje gospodarstvo i najbolju mladu nadu.

Večernji list i Ministarstvo poljoprivrede nastavljaju svoju tradicionalnu akciju Zlata vrijedan, izbor najboljeg OPG-a Hrvatske, a proglašenje pobjednika bit će 8. lipnja u Ivanić-Gradu.

Sve županije i Grad Zagreb dostavile su svoje nominacije, a prema kriterijima svaka županija može nominirati 4 OPG-a sa svog područja i jednoga mladog poljoprivrednika za nagradu Mlada nada. Pristiglo je više od 60 prijava OPG-ova i više od 16 Mladih nada. Među prijavljenim OPG-ima pokrivena su sva područja proizvodnje od ratarstva, stočarstva, proizvodnje mlijeka, voćarstva, povrtlarstva, ekološke poljoprivrede…

"Ponosni smo što se ova naša zajednička akcija provodi već 4 godinu, što pokazuje da cilj izbora, a to je promocija pozitivnih priča iz poljoprivrede, ima smisla i da u Hrvatskoj postoje vrijedni, radišni ljudi koji proizvode za tržište i uspijevaju se nositi s globalnom konkurencijom na hrvatskom tržištu, kazao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista. Devetoročlani žiri će idući tjedan od nominiranih izabrati po jedan OPG iz svake županije i 3 Mlade nade. 

Komentirajte prvi

New Report

Close