Kreće drugi krug prodaje dionica Hotela Maestral i Jadroplova

Autor: Marija Brnić , 23. svibanj 2014. u 18:03
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Država kreće u prikupljanje obvezujućih ponuda za dubrovačke hotele Maestral, splitskog brodara Jadroplov, te za 3. maj TIBO iz Matuljija.

Država kreće u prikupljanje obvezujućih ponuda za dubrovačke hotele Maestral, splitskog brodara Jadroplov, te za 3. maj TIBO iz Matuljija. Zeleno svjetlo Centru za restrukturiranje i prodaju odobilo je danas Upravno vijeće CERP-a, no o detaljima i uvjetima prodaje biti će obaviješteni samo investitori koji su se prijavili s inicijalnim ponudama u prvom krugu.

U slučaju hotela Maestral to je čak 18 kandidata, među kojima brojne ugledne hotelsko turističke kompanije, pa čak i Dubrovačka nadbiskupija, dok je za Jadroplov zaprimljeno bilo 14 ponuda, a među zainteresiranima su splitski Brodospas, zadarska Tankerska plovidba, te grčka Tsakos grupa i H. Vogemann grupa iz Hamburga. Tijekom drugog kruga investitori će imati priliku provesti dubinsko snimanje tvrtki. 

Razmatran je i proces prikupljanja neobvezujućih ponuda za riječku tvrtki 3. maj – motori i dizalice, no s drugim krugom u ovom slučaju će se, kako je zaključeno, pričekati ovisno o rezultatu žalbe koju je pokrenuo CERP protiv sklopljene predstečajne nagodbe.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Što se tiče Maestrala, ja sam za poništenje natječaja i neposrednu pogodnu sa dubrovačkom Biskupijom u kojoj bi se ona u srezmjernom iznosu odrekla povrata
imovine u toj regiji.
Smatram da boljeg gospodarstvenika od Biskupije država ne može naći.

Imperial, plat?

Očekujem cijenu od 300 do 400 kn…..

New Report

Close