KPMG-ov nalaz u ‘velikom Agrokoru’ nezakonit

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2023. u 21:59
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je u srijedu da je financijsko vještačenje Ismeta Kamala, na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna u slučaju “veliki Agrokor” nezakonit dokaz, prenio je N1. Odvjetnik Anto Nobilo, koji u postupku brani nekadašnju direktoricu u Agrokoru Pirušku Canjugu, kazao je da se današnjom odlukom optužnog vijeća Kamalovo vještačenje proglašeno nezakonitim i izdvaja iz spisa.

Nobilo je precizirao da je glavni razlog za izdvajanje taj što je Kamal radio vještačenje u manjoj mjeri, dok su veći dio radili zaposlenici KPMG Hrvatska koji su radili za privremenu upravu Agrokora i za to bili plaćeni. Nakon ročišta Ivica Todorić je rekao da je ovo “veličanstvena pobjeda”.

Odvjetnici optuženih u aferi Agrokor duže vrijeme tvrde da je Kamalov vještački nalaz, koji je državu koštao 8,6 milijuna kuna, nezakonit, jer ga je umjesto poljskog KPMG-a izradili hrvatski vještaci koji su u sukobu interesa jer su radili za Agrokor u vrijeme izvanredne uprave. Todorića i njegovih 14 suoptuženika optužnica tereti da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna. Od toga je Ivici Todoriću, kako tvrdi tužiteljstvo, pribavljeno 923,6 milijuna kuna, a ostatak od oko 320 milijuna kuna nizozemskom Agrokor Investmentu BV.

Komentirajte prvi

New Report

Close