Kovačević odlazi s čela Janafa zbog vrijeđanja Linića?

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2013. u 11:15
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Kovačević je rekao je kako je ideja o ograničavanju minusa po tekućim računima brzopleta i da nije pametna.

Kukuriku koalicija je u krizi, ali će se iz nje izvući samo zbog toga što jedni bez drugih ne mogu. Da može, jedan dio HNS-a vjerojatno bi tražio smjenu Slavka Linića, a dio SDP-a otvoreno podržava kaznu za Dragana Kovačevića zbog oštre kritike ministra financija, piše Večernji list.

Naime, Kovačević je rekao je kako  je ideja o ograničavanju minusa po tekućim računima brzopleta i da nije pametna, a između redaka i da ministar Linić 30 godina nije čitao ekonomsku literaturu pa nije primijetio da se svijet uvelike promijenio od 2009. do danas. Kako Večernji navodi, činjenica je da HNS-u više treba koalicija sa SDP-om nego SDP-u s HNS-om.

Pojedini SDP-ovi ministri uopće ne reagiraju na provokacije iz HNS-a jer ih doživljavaju kao političku igru prije lokalnih izbora pa čak tvrde da se u stranci uopće 'ne zamaraju' koalicijskim partnerom. Ipak, sve je teže povjerovati da se zaista radi samo o borbi za igrače na lokalnoj razini jer ako SDP zaista krene u proces smjenjivanja Kovačevića, otvorit će se Pandorina kutija iz koje se zasad kontrolirano puštaju problemi, piše Večernji. Na takav rasplet spreman je dio ministara iz SDP-ove kvote koji drže da je utjecaj HNS-a u odnosu na podršku biračkog tijela u Vladi ionako prevelik.

Članak u cijelosi možete pročitati ovdje

Komentari (5)
Pogledajte sve

Neće Milanović ništa učiniti – Andy je ispravno detektirao problem. Budući da je svjestan da nedovoljno zna, dopustio je Čačiću i Liniću da soliraju. Čačić je u autu, ostao je Linić. I pravi ogromnu štetu cijeloj zemlji zbog ekonomske politike koja dugoročno pretvara RH u EU koloniju. Pršti od bahatosti, arogancije i narcisoidnosti što će svakako ubrzati pospremanje SDP-a u ropotarnicu prošlosti. Kovačeviću svaka čast što je izrekao ono što misli i što se ne pokorava jednoumlju.

Dodo, teško mi je povjerovati da ne poznaješ baš nikoga tko je zbog Linića odustao od ideje da pokrene ili proširi neki posao ili nekoga zaposli. Kad god se taj čovjek oglasi poveća se broj onih koji su prekrižili ideju da nešto investiraju u Hrvatskoj.


Mislim da je Milanoviću krajnje vrijeme da povuče džoker potez koji mu još jedini može pomoći. A nije u pitanju ništa komplicirano, čak ni za njega. Treba samo smijeniti Linića. U roku od 2-3 mjeseca bi se udvostručile investicije, utrostručio broj novozaposlenih i oporavila se potrošnja.

sto je potrebno pa da covjek u tako jednostavnom politickom potezu vidi rjesenje svih ekonomskih problema u RH
nemogu razumiti da jedan covjek a to je Slavko Linic
poslije godinu i pol vladavine Milanovica i cacica u duetu podrzanih svim ekspertima koji su sad svi protiv Linica ostvari rekordni pad po svim pokazateljima
koje se to sad prosvjetljenje desilo
da odlazak jednog covjeka mjenja i jamci drastican spektakularan povjesni preokret trendova koji se u ovim navedenim velicinama i kategorijama nebi mogao vise zaustaviti i cinio bi nezapamcen ne zabiljezen ekonomski preokret
uz solidnu poljoprivredu bez gotovinskog subvencioniranja i nastavka rasta turistickih rezultata sa povecanjem kapaciteta i asortimana usluga i ponude
gdje bi nam bio kraj

Milanović ne može smijeniti Linića jer je LINIĆ šef. Kome to nije jasno taj ne razumije funkcioniranje Vlasti. Odlasci nakon “sumnjivih” izjava nisu novost (Ferdelji, Holy..). Linić je jedini čovjek koji radi neke poteze koji imaju učinke u konačnici, jer jedini on to zna. Naravno da je drugo pitanje jesu li ti potezi korisni i dobri za zemlju (na žalost i odgovor na to pitanje je poznat). Mili-Vanili je laprdaš (a i većina ostalih), nešto kao politički maneken: bavi se nebitnim stvarima da se stekne neki utisak “pokušavanja”. Njegova odgovornost je zato što zna da ne zna i dalje nastavlja. Cijela ta ekipa me podsjeća na “Đurine kućne čarolije” ili crtić “A je to”.

New Report

Close