Koristio je vrlo drske metode: Prevarant tražio novčanice na provjeru i bježao s plijenom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. ožujak 2021. u 14:00
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Poslovnica igara na sreću, postolarska radionica i prodavaonice našli su se na meti zagrebačkog prevaranta koji je krao novac glumeći da je službena osoba koja provjerava valjanost novčanica, no u posljednjem bijegu uhvatili su ga prolaznici čuvši poziv u pomoć opljačkane zaposlenice.

Zagrebačka policija sumnjiči 38-godišnjaka da se lažno predstavljao kao službena osoba i na prijevaran način otuđivao novac zaposlenicima trgovina i radionica u središtu grada pri čemu je napravio štetu od oko 3500 kuna.

U poslovnici igara na sreću u Gajevoj ulici uspio je uvjeriti 58-godišnju zaposlenicu da mu na provjeru preda novac jer su u opticaju lažne novčanice, ali ga je ukrao u trenutku njezine nepažnje i pobjegao. Prevarena zaposlenica uputila se za njim, ali ju je razbojnik udario kad ga je sustigla pa su ga na kraju uhvatili građani koji su čuli poziv u pomoć i zadržali ga do dolaska policije.

Za osumnjičenog prevaranta utvrđeno je da je dan ranije zatražio i od vlasnika postolarske radnje u Kačićevoj ulici da mu preda novac na provjeru, ali je vlasnik to odbio učiniti pa je pobjegao. Pola sata kasnije novac mu je odbila predati i zaposlenica prodavaonice u istoj ulici.

No, u istrazi se pokazalo da je sredinom ožujka u prodavaonici u Ilici zaposlenici istrgnuo iz ruke novčanicu koju mu je dala na provjeru nakon čega je pobjegao.

Osumnjičeni je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close