Kontrola štete: Glavni državni inspektor šalje svoje ljude u zatvorene lokale da ih otvore ako ispunjavaju uvjete

Autor: Poslovni.hr , 20. travanj 2020. u 13:52
Foto: Davor Pongracic/POOL/CROPIX

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić nakon sastanka u Državnom inspektoratu izvijestio je o daljnjim koracima inspektora.

Nakon sastanka u Državnom inspektoratu glavni državni inspektor dao je kratku izjavu za medije.

“Svi su se složili s relaksiranjem mjera. Jučer je izašao naputak HZJZ-a o epidemiološkim mjerama kojih se ugostitelji moraju pridržavati, sve će još jednom biti distruburano članovima. Glavna poruka je da će sutra tijekom jutra inspektori otići na one lokacije gdje su dane zabrane rada, prekontrolirati uvjete i ako objekti ispunjavaju te uvjete, donosit će se rješenja o obustavi postupaka i ugostiteljski će objekti moći raditi uz pridržavanje epidemioloških mjera”, rekao je Andrija Mikulić nakon sastanka na kojem su uz njega sudjelovali predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore.

Komentirajući zašto su objekti uopće bili zatvoreni na 30 dana, podsjetio je na odluku Nacionalnog stožera od 19. ožujka prema kojoj se u slučaju kršenja propisa zabranjuje obavljanje djelatnosti unutar koje je bilo i ugostiteljstvo, piše N1.

“Postupali smo temeljem odluke Stožera i drugih zakona. Nekima i noćas istječe 30 dana, ali i ako im ne istječe, ako sutra tijekom dana ispune 11 uvjeta HZJZ-a, donijet ćemo rješenje o obustavi postupaka i moći će normalno raditi na pripremi i dostavi hrane.”, rekao je Mikulić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Većina ugostitelja je rekla …da neće otvarati samo terase , jer im se to ne  isplati…Plaće konobarima treba platiti, najam terase isto…a  s obzirom na situaciju, da su djeca doma i da s njima treba pisati zadaće kako bi učitelji dobili plaće, izvjesno je tko će sjediti na terasama…

Drugo,.  Zar nije ljepše pustiti državu da im daje plaću…….dok traje rizik  dohodovnosti ?

Kad je glavni inpsektor ujedno i sef Hdza zga. Pa to je sumrak neovisnosti i nepristranosti. A o strucnosti da ne pricamo.

New Report

Close