Konobari u zagrebačkom kafiću ogorčeni: Ovakav način plaćanja je sramotan

Autor: Zvonimir Varga , 12. siječanj 2023. u 09:54
Foto: Z. Varga / Poslovni.hr

Neki gosti jednostavno ostave novac na stolu i odu.

Još je svega nekoliko dana ostala mogućnost plaćanja u kunama i lipama, a neki građani koriste tu mogućnost kako bi se riješili viška kovanica.

I dok primjerice banke bez većih problema sitan novac ‘prebace’ na račun, ugostitelji su suočeni s većim problemom. Neki su gosti odlučili sav sitan novac ostaviti upravo za kafiće, a dobro je poznato kako i prije uvođenja eura konobari nisu bili oduševljeni plaćanjem u lipama.

Da bi za ugostitelje stvar bila gora, pojedini gosti jednostavno ostave novac na stolu i odu, a upravo smo takvoj situaciji svjedočili u jednom kafiću na zagrebačkom Jarunu.

Nakon što su popili svoje piće, jedan par je na stolu ostavio hrpu kuna, lipa, pa čak i centi, te su otišli dok konobara nije bilo. Osoblje kafića čak niti nije bilo razočarano činjenicom da su dobili sitan novac, koliko time što je par na ovaj način ostavio kovanice i otišao.

‘Kakvi su to ljudi, ispada kao da su pobjegli?’, pitao se jedan od konobara, dok je drugi zaključio: ‘Ovakav način plaćanja je sramotan!’.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nastavit placat u kunama ko jos ima kovanica.

Ja uvijek tako plaćam kavu…da ga nebi čekao dok se on dođe sjetiti naplatit

 

Uvedite plaćanje karticama. Ah da, onda nema mulje.

Jel platio? Je! Kraj diskusije! Moram još i pitati:”Dal su vam ove novčanice u redu ili da platim drugima?????” Masno naplaćujete ljudima i još se buniti jer niste dobili novčanice kakve želite. BOJKOT!

New Report

Close