Odlučeno kome ide 40 godišnja koncesija za uvalu Žnjan

Autor: Poslovni dnevnik , 13. studeni 2021. u 12:20
Za upravljanje na 40 godina tvrtka Žnjan dužna je uložiti ukupno 225,6 milijuna kuna/MIROSLAV LELAS/PIXSELL

Ukupna površina pomorskog dobra koja se daje u koncesiju je 218.322 četvorna metra (m2).

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku o davanju 40-godišnje koncesije trgovačkom društvu Žnjan u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže u uvali Žnjan u Splitu, a ovlaštenik koncesije dužan je u to pomorsko dobro ukupno uložiti 225,6 milijuna kuna.

Ukupna površina pomorskog dobra koja se daje u koncesiju je 218.322 četvorna metra (m2), a vrijeme koncesije počinje se računati od dana sklapanja ugovora o koncesiji, za što je ispred Vlade ovlašten ministar mora, prometa i infrastrukture.

Na temelju obavijesti Vlade od 14. siječnja, za koncesiju na Žnjanu su pristigle tri ponude, pri čemu jedina koja je ocijenjena prihvatljivom je bila ona društva Žnjan, kojem je osnivač Grad Split.

Kako je izvijestio ministar Oleg Butković, visina ponuđenog iznosa stalnog dijela naknade za koncesiju je 5 kn po m2 zauzete ukupne površine pomorskog dobra godišnje, 1,09 milijuna kuna godišnje, s time da će se nakon 10. godine povećavati svakih pet godina za 0,5 kn po m2, što za svo vrijeme koncesije iznosi 54,6 milijuna kuna.

“Očekujemo da će stavljanje ovog dijela pomorskog dobra u gospodarsku funkciju povećati prihode državnog i lokalnih proračuna, osigurati dodatno zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika te povećati kvalitetu ponude i usluge turistima i lokalnom stanovništvu”, kaže Butković.

Komentirajte prvi

New Report

Close