Konačno odabrano tko će graditi “najskuplju cestu u Hrvatskoj”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. svibanj 2020. u 16:11
FOTO: GettyImages

Procijenjeno je da je ponuda zajednice ponuditelja valjana i prema kriteriju za odabir ponude ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom, stoji u odluci o odabiru Hrvatskih cesta od 4. svibnja.

Zajednica ponuditelja u kojoj su Kolektor CPG iz Slovenije, GP Krk iz Hrvatske i EURO-ASFALT iz Bosne i Hercegovine, odabrana je na javnom natječaju s ponudom od 456,36 milijuna kuna za gradnju prometnice državne ceste D 403 u Rijeci, od čvora Škurinje do luke Rijeka.

Naručitelj je tvrtka Hrvatske ceste a procijenjena vrijednost radova bila je 461 milijun kuna.

Procijenjeno je da je ponuda zajednice ponuditelja valjana i prema kriteriju za odabir ponude ocijenjena je ekonomski najpovoljnijom, stoji u odluci o odabiru Hrvatskih cesta od 4. svibnja.

Odbijene su ponude kineske tvrtke China Road and Bridge Corporation s cijenom od 469 milijuna kuna, zajednice ponuditelja Poduzeća za ceste iz Slavonskog Broda i turske tvrtke Yapi Merkezi Insaat Ve Sanay (574,7 milijuna kuna), zajednice ponuditelja Rizzani de Eccher i Consorzio Infrastrutture iz Italije (478,7 milijuna kuna) te zajednice ponuditelja STRABAG d.o.o. iz Hrvatske i STRABAG AG iz Austrije (511,1 milijun kuna), jer cijene njihovih ponuda prelaze planirana novčana sredstva naručitelja za nabavu.

Ponude su otvorene sredinom prosinca 2019. godine.

Prometnica DC 403, od čvora Škurinje na riječkoj obilaznici do novog kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali u riječkoj luci duga je 2977 metara, s 380 metara pristupne ceste. Na toj prometnici su tunel Podmurvice duljine 1,2 kilometara, vijadukt Piopi s 316 metara, vijadukt Mlaka sa 144 metra i podvožnjak s 56 metra duljine.

Komentirajte prvi

New Report

Close