Kolinda Grabar-Kitarović ima novi posao

Autor: Lucija Špiljak , 04. ožujak 2021. u 12:00

Grabar-Kitarović, inače članica Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca, istaknula je kako se u svijetu bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja, te da joj je drago što je i ona dobila takvu priliku

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM), najstarija poslovna škola u Hrvatskoj, predvodi olimpijske odbore četiri zemlje i dva elitna europska sveučilišta u stvaranju obrazovnog programa za profesionalne i bivše, kojim će im omogućiti nove poslovne karijere nakon što okončaju one sportske.

Uz ZŠEM, konzorcij čine olimpijski odbori Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine, Europski institut za sport u Sloveniji kao i dva elitna sveučilišta – Stockholm School of Economics iz Švedske čiji profesori sudjeluju u odabiru dobitnika Nobelove nagrade te njemački WHU – Otto Beisheim School of Management & Euromasters čiji je magistarski program za menadžment ugledni časopis Financial Times uvrstio među tri najbolja u svijetu.

Sportski centar za JI Europu

Kako se navodi, projekt MLEA (Micro Learning Entrepreneurship for Athletes) će razvojem specijaliziranih, „tailor made“ programa sadašnjim i bivšim sportašima u regiji omogućiti stjecanje neophodnih poslovnih znanja i vještina radi lakše tranzicije iz sportske u poslovnu i poduzetničku karijeru. Projekt će uključivati i elemente gamifikacije te metodologiju mikro učenja.

Poslovne škole Švedske i Njemačke uključene u projekt godinama razvijaju svoje svjetski priznate centre za sport i management koji funkcioniraju kao interdisciplinarni istraživački centri s ekspertizom u brojnim područjima od menadžmenta i marketinga, do međunarodnog poslovanja i financija. Namjera ZŠEM-a je kroz ovaj projekt postaviti temelje za stvaranje sličnog sportskog centar za jugoistočnu Europu.

Bivša predsjednica na novoj poziciji savjetnice ZŠEM-a za međunarodna pitanja

U projekt će s uključiti i bivša predsjednica i nova savjetnica ZŠEM-a za međunarodna pitanja, Kolinda Grabar-Kitarović koja je lani postala članicom Međunarodnog olimpijskog odbora. Na novoj poziciji bivša hrvatska predsjednica podržat će ZŠEM-ovu ambiciju dodatnog širenja međunarodnih suradnji i još aktivnijeg angažmana na međunarodnim projektima.

„ZŠEM je od svog osnutka međunarodno orijentiran i kontinuiramo radi na jačanju veza sa sličnim i najboljim poslovnim školama i sveučilištima u svijetu. Smatramo da je ta globalna umreženost jedna od naših najvećih kvaliteta i jedinstvenih vrijednosti koje dajemo našim studentima, Zbog toga naše međunarodne suradnje ali i našu globalnu prepoznatljivost i poziciju želimo nastaviti jačati i u narednim godinama. “ZŠEM je od svog osnutka međunarodno orijentiran i kontinuiramo radi na jačanju veza sa sličnim i najboljim poslovnim školama i sveučilištima u svijetu. Smatramo da je ta globalna umreženost jedna od naših najvećih kvaliteta i jedinstvenih vrijednosti koje dajemo našim studentima. Zbog toga naše međunarodne suradnje ali i našu globalnu prepoznatljivost i poziciju želimo nastaviti jačati i u narednim godinama. Dolazak gospođe Grabar-Kitarović u naš tim u tome nam bez sumnje može značajno pomoći. Drago nam je što će svoje bogato i vrijedno životno i profesionalno iskustvo koje je stekla na prethodnim pozicijama dijeliti upravo s nama i našim studentima“, izjavio je dr.sc. Mato Njavro dekan ZŠEM-a.

Grabar-Kitarović, inače članica Međunarodnog olimpijskog odbora i Hrvatskog kluba olimpijaca, istaknula je kako se u svijetu bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera angažiraju u području obrazovanja, te da joj je drago što je i ona dobila takvu priliku. “Način rada ZŠEM-a i ambicije za daljnji razvoj i međunarodno pozicioniranje otvorile su prostor za našu suradnju. Ona počinje s projektom vezanim uz sport i želju ZŠEM-a da se u budućnosti pozicionira kao regionalni centar za obrazovanje sportaša. Poznato je da oni relativno mladi završavaju sportske karijere, a vrlo često nemaju adekvatnih vještina i znanja koja bi im omogućila razvoj jednako uspješnih poslovnih karijera pa njihovi potencijali često ostaju nedovoljno iskorišteni što je propuštena prilika i za njih kao pojedince, ali i za zajednicu”, istaknula je Grabar-Kitarović

Komentirajte prvi

New Report

Close