‘Koji su to skriveni motivi ministra Butkovića?’

Autor: Darko Bičak , 17. ožujak 2021. u 22:00
Taksisti obrtnici traže ostavku ministra/JURICA GALOIĆ/PIXSELL

Taksisti obrtnici nezadovoljni odbijanjem Vlade da uvaži zakonske izmjene traže ostavku ministra

Taksisti obrtnici nezadovoljni prošlotjednim odbijanjem Vlade da uvaži njihove zahtjeve za izmjenom Zakona o prijevozu u cestovnom prometu sada traže ostavku ministra prometa Olega Butkovića.

Sekcija taksi prijevoznika Hrvatske obrtničke komore to traži zbog, kažu, lažnih obećanja koja su im dali njegovi suradnici na sastanku oko najavljenih izmjena Zakona.

Pitaju se zašto im se lagalo te koji su skriveni motivi ministra da i dalje podržava prometni kaos koji je izazvao liberalizacijom tržišta.

Podsjećaju da je njihova delegacija, predvođena predsjednikom HOK-a Dragutinom Ranogajcem, 9. veljače održala sastanak s predstavnicima Ministarstva mora te usuglasila određene prijedloge kojima bi se konačno unaprijedilo taksi tržište, čemu svjedoči i službena bilješka sa sastanka.

Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika Udruženja obrtnika iz Splita ističe da su na tom sastanku i sami predstavnici Ministarstva priznali da su svjesni kaosa koji su izazvali nepripremljenom liberalizacijom tržišta, te da su najavili da će prihvatiti većinu prijedloga za unapređenje zakona i da će zakon u svibnju ići u saborsku raspravu.

Potporu Topiću su dala i taksi udruženja iz Zagreba i Dubrovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close