Koje će tvrtke ponijeti nagrade Zlatni indeks?

Autor: Lucija Špiljak , 14. siječanj 2020. u 22:00
Poduzeća se za nagradu udruge eStudent trebaju prijaviti do 21. veljače

Styria grupa Hrvatska dobila već deset priznanja za svoje projekte.

Do 21. veljače mala, srednja i velika poduzeća mogu se prijaviti na jubilarnu 10. dodjelu Zlatnog indeksa za 2019., jedinstvenu nagradu poduzećima koja doprinose obrazovanju, rastu i razvoju studenata u poslovnom svijetu kroz stručne prakse i stipendije.

Iz udruge eStudent, koja od 2011. na nacionalnoj razini dodjeljuje Zlatni indeks, ističu da nagrada nailazi na sve veći interes u gospodarskoj zajednici. Dodjeljuje se u pet kategorija – stipendije, stručne prakse, stručna potpora i organiziranje projekata, ulaganje u studentske udruge i projekte te najbolji imidž. U svakoj kategoriji povjerenstvo studentskih zborova bira po dva dobitnika – jedno malo ili srednje poduzeće te jedno veliko.

Dodjeljuje se i posebna nagrada povjerenstva te certifikat Prijatelji studenata. Poduzeća se prijavljuju u dva koraka: Ispunjavanje općeg obrasca o poduzeću do 21. veljače 2020., ispunjavanje obrazaca za specifične kategorije za koje se poduzeće prijavljuje do 28. veljače. Svi obrasci dostupni su na mrežnoj stranici eStudenta. Kako ističu iz Udruge, ovo je prilika da poduzeća postanu dio desetljeća zlatnih suradnji, osvoje nagradu i istovremeno se povežu sa studentima koji bi mogli biti njihovi budući zaposlenici.

Inače, Styria grupa Hrvatska je kao vodeća domaća medijska kuća prošle godine za 2018. dobila svoj deseti Zlatni indeks u kategoriji stručne potpore i organiziranja projekata za studente. Među najpoznatijima su Styria:SCOOL Akademija za studente svih fakulteta s ciljem prenošenja novih stručnih znanja i vještina, zatim projekt Iskustvo zlata vrijedi koji omogućava studentima s invaliditetom obavljanje stručne prakse u poduzećima, nacionalna akcija Hrvatska pamet Hrvatskoj koja studente potiče da svoje ideje i potencijal usmjere na projekte za gospodarski napredak Hrvatske, te Novinarska školica 24sata koja studentima otvara vrata za profesionalni angažman.

Komentirajte prvi

New Report

Close