Kohorst: Reforme nastaviti agresivno provoditi

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2020. u 21:59
Američki veleposlanik
ističe da je investicijska klima najveći izazov u suradnji i poslovanju između Hrvatske i SAD-a, Foto: PD

Kohorst je naglasio kako će Veleposlanstvo i dalje isticati potrebu reforme poslovne klime i zalagati se za uspostavu mehanizma za provjeru ulaganja radi zaštite strateške infrastrukture i imovine.

Iako pandemija Covid-19 predstavlja velik izazov za gospodarstvo, ne treba ju koristiti kao izgovor za nedjelovanje, pogotovo u pogledu reformi. To su neke od poruka koje je na prijemu Američke gospodarske komore uputio veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst.

Glavni izazov u suradnji između Hrvatske i SAD-a je investicijska klima. Trenutačni propisi i postupci izuzetno otežavaju američke investicije, a kada je riječ o strukturi javne nabave i natječaja, čini se kako ti procesi guše konkurenciju i ponekad pogoduju određenim tvrtkama te izravno priječe stranima da sudjeluju. Kohorst je naglasio kako će Veleposlanstvo i dalje isticati potrebu reforme poslovne klime i zalagati se za uspostavu mehanizma za provjeru ulaganja radi zaštite strateške infrastrukture i imovine. Vjeruje da su to kritični koraci koji će Hrvatskoj omogućiti rast gospodarstva bez žrtvovanja suvereniteta ili sigurnosti. “Ohrabruju me nedavni napori Vlade da pojednostavi procedure za otvaranje poduzeća i formiranje radne skupine usredotočene na poboljšanje poslovne klime. Pozdravljam i Vladinu predanost smanjenju birokracije. To su važne reforme koje bi Hrvatska trebala nastaviti agresivno provoditi”, istaknuo je Kohorst.

Komentirajte prvi

New Report

Close