Prvi su u Hrvatskoj s kapacitetima sigurnima da se virus neće širiti

Autor: Sergej Novosel Vučković , 24. ožujak 2021. u 13:00
Foto: PD

Najsjevernijoj općini u Hrvatskoj – Svetom Martinu na Muri, pošlo za rukom da svi turistički objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja koronavirusa, tj. nose nacionalnu oznaku Safe Stay in Croatia

Znati se brendirati uvijek je poželjno u marketingu, pogotovo turističkom, a u pandemijsko doba postaje i faktor sigurnosti, koji bi trebao privući goste, ili njih više u odnosu na konkurente. Oznaka Safe Stay in Croatia, koju su lansirali Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica za sve u turističkom sektoru tako predstavlja ono kako se naši hoteli, apartmani, kampovi, kafići, restorani… žele predstaviti gostima – kao sigurni i zdravi za boravak.

Općina Sveti Martin na Muri, najsjevernija u Hrvatskoj, prva je kojoj je to u potpunosti pošlo za rukom, odnosno, kako poručuju otamo – postali su prva hrvatska destinacija u kojoj svi pružatelji smještajnih i ugostiteljskih usluga nose oznaku Safe Stay in Croatia (siguran boravak u Hrvatskoj). O tome su izvijestili iz Turističke zajednice općine:
“Zahvaljujući Terme Sveti Martin i svim ostalim turističkim dionicima na području destinacije Sveti Martin na Muri, možemo se pohvaliti da smo prva i jedina destinacija u kojoj svi turistički objekti primjenjuju zdravstvene i sigurnosne protokole za sprečavanje širenja virusa Covid-19 i nose oznaku sigurnosti koja označava siguran boravak u Hrvatskoj. Ponovno smo dokazali da je za uspjeh u turizmu važna upravo sinergija i suradnja cijele zajednice”, napominju iz TZ-a.

Nacionalna oznaka sigurnosnih protokola u turizmu i ugostiteljstvu, dodaju, pruža informaciju da Terme Sveti Martin “djeluju prema aktualnim preporukama za putovanja i tako jamče svakom gostu siguran boravak na temelju usvajanja nacionalnih kao i svjetskih standarda zdravstvene i higijenske zaštite”.
Ponajveći turistički objekt na tom području su upravo Terme Sveti Martin, u sklopu kojih djeluju istoimeni hotel te apartmani Regina. Ovih su dana, posebno vikendima, kako doznajemo, ti kapaciteti puni, popularni su aranžmani s dva polupansiona pa će očito i oznaka Safe Stay djelovati da tako bude i dalje.

Komentirajte prvi

New Report

Close