Knin je jučer bio treći najtopliji grad u Europi, evo na koliko se pržio

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2022. u 08:56
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vrućine kojima svjedočimo nisu uobičajene za ovo doba godina, temperature značajno prelaze prosjeke za ovaj mjesec.

Jučer su srušeni rekordi stari čak 74 godine, a najtopliji grad bio je Knin s čak 40.4 stupnjeva, koji se našao na trećem mjestu na listi najvrućih europskih gradova.

Vrućine kojima svjedočimo nisu uobičajene za ovo doba godina, temperature značajno prelaze prosjeke za ovaj mjesec. Stoga ne čudi da su već jutros temperature visoke- na Hvaru je u 6 sati izmjereno 28.2. Ostajemo i dalje u toplinskom valu, po visini će se i dalje zadržavati vruć zrak.

U takvim okolnostima, na pretežno vedrom jugu u odnosu na jučer, danas će upozorenje na toplinski val biti još i većeg stupnja u odnosu na jučer. U Dalmaciji će osvježenje u obliku pljuskova izostati do daljnjeg, ali u unutrašnjosti je moguće, osobito danas poslijepodne, ponajviše u središnjim i sjeverozapadnim područjima. Prolazne nestabilnosti moguće su i u unutrašnjosti Istre.

I u nastavku tjedna u unutrašnjosti se ne mogu posve isključiti pljuskovi, što vrijedi i za unutrašnjost Istre i Dalmacije. Uz obalu većinom suho, sunčano, vruće i vrlo vruće. Tek bi maestral danju mogao pružiti dašak osvježenja.

Nastavlja se vrućina, koja će tek malo popustiti u danima vikenda, no već početkom novog tjedna temperature će ponovno poprimiti ekstremno visoke vrijednosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close