Kliman podijelio 17 milijuna kuna, najviše ide za plaže i biciklističke staze

Autor: Marija Crnjak , 28. veljača 2016. u 22:00
Projekt uređenja šibenske plaže Rezalište

Najveći pojedinačni iznos pomoći od milijun kuna dobio je Šibenik za uređenje plaže Rezalište koja bi trebala biti otvorena na ljeto.

Uređenje plaža i biciklističkih staza u fokusu su aktualnog kruga sufinanciranja infrastrukturnih projekata iz fonda Ministarstva turizma, u kojem će se isplatiti ukupno 17 milijuna kuna za 34 projekta. Odluku o odabiru projekata iz natječaja raspisanog ujesen prošle godine u petak je donio ministar Anton Kliman, a odluka o dodjeli novca za posjetiteljske centre donijet će se tek po donošenju Državnog proračuna, javljaju iz Ministarstva. Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih odnosno prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.

Daleko najveći broj projekata, njih 18, odnosi se na uređenje plaža, bilo za projektnu dokumentaciju ili provedbu. Najveći pojedinačni iznos pomoći od milijun kuna od Ministarstva je dobio Grad Šibenik za uređenje plaže Rezalište u Brodarici, koja bi trebala biti otvorena ovog ljeta. Novac za uređenje plaža, u rasponu do 200-tinjak do 800 tisuća kuna dobile su između ostalog Istarska županija za plažu Bolnica I, Rogoznica za plažu u uvali Lozica, Senj za plažu i šetnicu, novigradska plaža Rivarela, Bol za plažu za osobe s invaliditetom, potom Tkon, Vodnjan je dobio pola milijuna za plažu Peroj.

 

900tisuća

kuna iz Fonda dobo je Metković za biciklističku stazu

Luke i šetnice
Vodice su dobile milijun kuna za izvođenje radova na uređenju obalnog pojasa Punta Blata Bristak, koji se prostire na oko kilometar dužine i sto metara širine, a uređenjem bi trebale dobiti potpuno infrastrukturno uređen i opremljen obalni pojas sastavljen od plaže, morske luke i šetnice.  Grad Krk oprema otvoreni park za vježbanje na svojoj plažu Dražice, Poreč je dobio oko 800 tisuća kuna za dvije gradske plaže. Ministarstvo će u ovom krugu poduprijeti i izgradnju turističkog pristaništa Sakadaš u Kopačkom Ritu, a kontinent će novac dobiti uglavnom za biciklističke staze i infrastrukturu potrebnu za razvoj cikloturizma.

 

1milijun

kuna ide Gradu Šibeniku za plažu Rezalište u Brodarici

Vukovar je tako iz Fonda dobio 264 tisuće kuna za biciklističku rutu od Luke do ušća Vuke, općina Antunovac 600 tisuća za biciklističku stazu Ivanovac Varaždin 400-tinjak tisuća za cikloturističku prihvatnu točku, odnosno infopunkt i garažu za bicikle. Metkoviću ide 900 tisuća kuna za biciklističku stazu Neretva, a za svoje staze novac iz Fonda su dobile i Splitsko dalmatinska županija te Grad Šibenik za razvoj inovativnog cikloturizma. Potporu Ministarstva u iznosu od 800 tisuća kuna u ovom je natječaju dobio i Grad Otočac za izgradnju svog kamp odmorišta. Kako bilježe velik promet kampera u ljetnoj sezoni, u Otočcu su prepoznali potrebu izgradnje 52  kamp mjesta, a projekt uključuje i pripremu i uređenje prometnice, ulazne rampe, recepcije, sanitarnog čvora i komunalnog kontejnera. 

Zabavni park
Od sadržaja na kontinentu, pola milijuna kuna dobio je i Pazin za projekt zabavnog parka Inspirit Fantasy Park. Nešto manje, 400 tisuća odlazi u Dubrovačko neretvansku županiju za izradu projekta izgradnje kongresnog centra Dubrovnik. Kako je pokazala studija konzultantske kuće Horwath, kongresni centar trebao bi se graditi na jednoj od tri lokacije, Babinu Kuku, Srebrenom ili Centru iza Grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close