Klikom na mobitel odsad možete naručiti putovnicu i vozačku na kućnu adresu

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2022. u 12:21
FOTO: Zeljko Hladika/PIXSELL

U Policijskoj postaji Velika Gorica predstavljen je projekt digitalne osobne iskaznice. U prostorijama postaje postavljen je i kiosk na kojem građani mogu aktivirati e-osobne iskaznice i zatražiti mobilni digitalni identitet.

“Projekt je financiran iz fondova EU. Pozivamo građane da aktiviraju svoje osobne iskaznice, a sve one koji dosad nisu mogu to učiniti u policijskoj postaji. Treba im osobna i PIN omotnica. Ako nemaju svoju PIN omotnicu mogu je besplatno dobiti na šalterima policijske uprave. Na konzoli, koju je postavio AKD mogu i aktivirati svoju osobnu iskaznicu, a jednom kada je aktiviraju također mogu na svojim osobnim iskaznicama skinuti besplatno aplikaciju Certilia i tu dobivaju svoj mobilni digitalni identitet”, kazala je Ines Papeš iz AKD-a, a prenosi Večernji list.

“Građanima se nudi preko sto usluga, na e-građani e-zdravlje, mogu preko aplikacije potpisivati sve svoje dokumente koje su do sada fizički potpisivali, sada to mogu preko svoga mobitela”, kažu iz AKD-a.

“Najzanimljivije je ono da samo jednom u pet godina trebaju doći na šalter i to kada im istekne njihova osobna iskaznica. Zahtjev za vozačku i putovnicu šalju iz svog doma i dobivaju na kućnu adresu”, kazala je Papeš.

Komentirajte prvi

New Report

Close