Kermas naplatom od teniskih terena spašava problematični Brodotrogir

Autor: Suzana Varošanec , 22. svibanj 2019. u 14:44
Nenad i Danko Končar, Foto: Robert Anić / Pixsell

U prvoj e-dražbi nadmetanje je završilo 14. svibnja u 23:59:59, pa je spis već na putu iz Fine na Općinski građanski sud u Zagrebu.

Tvrtka Kermas energija u vlasništvu malteškog LNS Industries, koju vodi direktor Nenad Končar, sin poduzetnika Danka Končara koji je u ovoj tvrtki pak prokurist, na pragu je poboljšanja svoje likvidnosti, a nije isključeno ni da će iz novih izvora financirati dio svojih planova vezanih za predstečajeve Brodotrogira i Hrvatske brodogradnje Trogir.

Dobro upućeni izvori navode da je vrlo izvjesna naplata u korist Kermas energije razlučnih prava koje ima na nekretninama stečajnog dužnika Teniski centar Iva Majoli, u iznosu od cca 22,2 milijuna kuna te u proceduri od oprilike mjesec-dva. No, do zaključenja broja Končar nam nije bio dostupan za pojašnjenje.   

Prigovor prijeboja
Inače, riječ je o imovini ukupne površine 7002 m2 u Jurjevskoj ulici u Zagrebu- u naravi je to cijeli niz nekretnina, počevši od kuće, restorana, paviljona i parkirališta pa zaključno s bazenom i nekoliko tenis igrališta, koja se prodavala u sustavu e-dražbe. U Fininom Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku navedena je minimalna cijena ispod koje se ne može prodati u iznosu od 17,7 milijuna kuna (snižena za jednu trećinu).

A Končareva tvrtka kao razlučni vjerovnik izjavila je prigovor prijeboja koji ima prema ovršeniku po navedenoj utvrđenoj vrijednosti. U prvoj e-javnoj dražbi nadmetanje je završilo 14. svibnja u 23:59:59, pa je spis najvjerojatnije već na putu iz Fine na Općinski građanski sud u Zagrebu gdje slijedi daljnja procedura u cilju sudske provjere i  mogućnosti za eventualnu žalbu, pa tako i rješenja o dosudi kupcu koji je u roku od 30 dana od dražbe dužan uplatiti kupovninu. 

Prvoupisani vjerovnik
Neslužbeno se doznaje da je postignuta cijena iznad utvrđene, zbog čega je i izvjesno da će se Kermas energija kao prvoupisani hipotekarni vjerovnik naplatiti. Razlučno pravo stekla je akvizicijom od hipotekarnog vjerovnika koji je provodio ovrhu – Hypo banke, a posredstvom H-Abduca, što znači da kao dio paketa nikad nije ni prešlo na pravnog sljednika Adikko banku. 

Komentirajte prvi

New Report

Close