‘Kazniti prekršitelje, a ne sve barove’

Autor: Marija Crnjak , 16. kolovoz 2020. u 21:59
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Nacionalni stožer objavio je novu odluku kojom se na 10 dana radno vrijeme kafića i noćnih klubova ograničava do ponoći.

Nacionalna udruga ugostitelja je protiv ograničavanja radnog vremena barova te smatra da je takva odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite donesena bez uvažavanja ugostiteljske struke i specifičnosti rada široke kategorije raznolikih objekata koji spadaju pod barove.

Nakon porasta broja zaraženih u noćnim klubovima na Jadranu, Nacionalni stožer objavio je novu odluku kojom se na 10 dana radno vrijeme kafića i noćnih klubova ograničava do ponoći.

“Nepravedno je da se danas ugostitelji koji su poslovali u skladu sa svim propisanim mjerama, kao i čitave regije bez rasta broja zaraženih, poput Istre i Kvarnera, kažnjavaju zbog propusta u nekoliko klubova”, ističe Marin Medak, predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja.

Protive se, dodaje Medak, ograničavanju radnog vremena, budući da barovi u Hrvatskoj obuhvaćaju prevelik broj ugostiteljskih objekata, u rasponu od mirnih cafe barova na plaži u Istri do najvećih klubova na Jadranu.

“Naš je prijedlog da se svaki klub ili drugi objekt specificiran kao žarište odmah privremeno zatvori na 14 dana uz testiranje svih zaposlenika”, konkretizirao je potom Medak.

Nacionalna udruga ugostitelja pozvala je, s druge strane, na češće inspekcije i kažnjavanje ugostitelja koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera, budući da takvi ugostitelji nanose štetu javnom zdravlju i poslovanju svih njihovih kolega koji dosljedno provode mjere.

Komentirajte prvi

New Report

Close