Kaos u najavi. Počinju veliki radovi koji će pola godine usporavati promet na važnom zagrebačkom mostu

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2024. u 13:39
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja iz gradskog ureda predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti. Dovršetkom ovih radova, koji bi trebali trajti sljedećih šest mjeseci, na jesen odnonso početkom nove školske godine očekuje se napokon i puštanje tramvajskog prometa koji tim mostom ne ide već dvije godine.

Od subote 2. ožujka od 07,00 sati Jadranskim mostom bit će otežano prometovanje. Radovi sanacije prijelaznih naprava i izvanrednog održavanja mosta trajati će narednih šest mjeseci. Za promet će u tom periodu biti zatvoren istočni kolnik, a sav promet odvijati će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer, doznaje Večernji list.
 
U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Osim toga, i prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja iz gradskog ureda predlažu obilazni pravac: Avenija Dubrovnik – Most Slobode odnosno Most Mladosti.
 
– Nakon završetka na istočnom, radovi će se nastaviti na zapadnom kolniku Jadranskog mosta, o čemu ćemo pravodobno obavijestiti sugrađane. Za vrijeme radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj horizontalnoj regulaciji. Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje. – navode u gradskoj upravi.

Podsjetimo, nastavak je ovo radova na Jadranskom mostu koji traju već mjesecima, odnosno trajali su od ljeta 2022. godine, da bi onda nakon hitne sanacije bilo ustanovljeno kako je u puno lošijem stanju nego što se mislilo. Pristupilo se tada početku kompletne sanacije koja je već usporila promet.

Radovi u jednoj od faza onda su završeni, s južne strane mosta te su se trebali preseliti na sjevernu stranu, međutim, Grad Zagreb imao je poteškoća s natječajem za prometni provizorij, odnosno “veliki x” koji je sada osvanuo, a koji služi kako bi se radovi mogli nastaviti odnosno kako bi se za vrijeme sanacije jedne strane mosta, promet mogao odvijati suprotnom stranom.

Dovršetkom ovih radova, koji bi trebali trajati sljedećih šest mjeseci, na jesen odnosno početkom nove školske godine očekuje se napokon i puštanje tramvajskog prometa koji tim mostom ne ide već dvije godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close