Kamp na popularnom hrvatskom otoku ženi naplatio kupanje na plaži iako ne plaćaju koncesiju

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2023. u 11:23
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Budući da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala oni koncesiju ni nemaju – kaže ogorčena žena.

Da se na Jadranu na sve moguće načine pokušava što više zaraditi uvjerili smo se mnogo puta, a najnoviji primjer stiže s Hvara gdje jedan kamp naplaćuje ulazak na plažu iako nema koncesiju za tu plažu.

Naime, jedna je žena morala platiti ‘dnevni boravak’ u kampu Mlaska u općini Sućuraj iako nije boravila u kampu, nego se kupala u moru kraj kampa.

– Da smo korisnici kampa – u redu, treba naplatiti nešto što je pod koncesijom, no koliko mi je vidljivo na dostupnim internetskim stranicama, taj kamp uopće nema koncesiju na plažu, a kamoli koncesiju koja uključuje naplatu korištenja kupališta i mora! Čak bih i shvatila da mi možda idu naplatiti parkiranje, ali moje auto uopće nije bilo parkirano u kampu, već ispred rampe, na makadamu. Rečeno mi je kako moram platiti tri dnevne karte za kupanje na plaži, za nas tri odrasle osobe. Ne ležaljku ili suncobran ili parking, nego platiti dva eura “po glavi”, znači šest eura za nas troje koji ćemo se kupati na njihovoj plaži  – ispričala je žena za Slobodnu Dalmaciju.

Po zakonu, nitko ne smije naplatiti kupanje ni boravak na kopnenom prostoru širokom šest metara gledano od ruba mora.

– Kojeg boravka, što to naplaćuju? Korištenje plaže? Po kojem to zakonu mi netko tko ima kamp može naplatiti korištenje kupališta? Budući da plan za koncesiju i gospodarenje tim područjem nisam nigdje našla u službenim dokumentima, a koliko sam doznala oni koncesiju ni nemaju – kaže ogorčena žena.

Prema Planu upravljanja pomorskim dobrom Općine Sućuraj i utvrđenim granicama pomorskog dobra iz studenoga 2008. godine, dozvole za korištenje ležaljki (35 komada), suncobrana (30 komada), aqua parka, škrinja za sladoled, podmornice za razgledavanje morskog dna, jedrilica i brodica na vesla, štandove za prodaju rukotvorina, kiosk, ugostiteljske terase i drugo. izdane su za uvalu Mlaska, no nigdje se ne navodi i plaćanje “dnevnog boravka”.

Komentirajte prvi

New Report

Close