Kako je virus stigao i u Hrvatsku: U jednoj noći zaraženo preko 40.000 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2020. u 09:29
Foto: Getty Images

Virus je već tada kružio među nama, a mi toga nismo bili svjesni.

Prva utakmica osmine finala Lige prvaka održana 19. veljače na milanskome stadionu San Siro, u kojoj su snage odmjerili Atalanta i Valencia, nažalost će ostati upamćena u povijesti kao biološka bomba koja je uvelike ubrzala širenje koronavirusa Europom, prvenstveno Italijom i Španjolskom, prenosi Večernji list.

Riječi su to gradonačelnika Bergama Giorgija Gorija, kojemu je danas zasigurno silno žao što je do tog dvoboja uopće došlo.

– Da, bila je to prava biološka bomba. Te je noći zaraženo preko 40 tisuća gledatelja. Nažalost, virus je već tada kružio među nama, a mi toga nismo bili svjesni jer je prvom pacijentu u Italiji koronavirus dijagnosticiran četiri dana kasnije u bolnici Alzano Lombardo. Nismo imali pojma, a virus se te večeri samo širio od jednog do drugog čovjeka – kazao je Gori, čije riječi prenosi Tuttosport.

Također, ne zaboravimo da je neposredno nakon tog ogleda bolest stigla i do Hrvatske. Naime, prvooboljeli Hrvat uživo je gledao tu utakmicu u Milanu, međutim srećom je u međuvremenu pušten iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close