Kako je to moguće? I dalje prima plaću od 15.800 kuna i vozi službeni auto iako mu je istekao mandat

Autor: Poslovni.hr , 06. rujan 2021. u 09:32
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Orlović je kao član HDZ-a na tu dužnost imenovan političkim konsenzusom 14. listopada 2016.

Jedanaest mjeseci nakon isteka mandata diplomirani pravnik Davor Orlović još radi kao tajnik Hrvatskog sabora i koristi privilegije te dužnosti, u rangu predsjednika i potpredsjednika radnog tijela Sabora: plaću od 15.821,37 kuna i službeni automobil, mobitel, poslovne kreditne kartice, troškove reprezentacije, piše Jutarnji list.

Orlović je kao član HDZ-a na tu dužnost imenovan političkim konsenzusom 14. listopada 2016. na četiri godine, u vrijeme koalicije HDZ-a i Mosta dok je predsjednik Sabora bio Božo Petrov.

Za razloge ostanka na funkciji i nakon isteka mandata Jutarnji list tražio je objašnjenje najprije od tajnika, ali je njegova tajnica uputila na Službu za medije, koja je poslala sljedeći odgovor: “Obavještavamo Vas da dužnosnik Davor Orlović obnaša dužnost tajnika Hrvatskoga sabora na temelju Odluke o imenovanju tajnika Hrvatskoga sabora. Imajući u vidu da tajnika Hrvatskoga sabora, na temelju članka 41. stavka 1. Poslovnika Hrvatskoga sabora imenuje, odnosno razrješuje Hrvatski sabor te da Hrvatski sabor nije donio odluku o njegovu razrješenju, dužnosnik Davor Orlović nastavlja obnašati dužnost tajnika Hrvatskoga sabora u skladu s navedenom odredbom Poslovnika do donošenja odluke o razrješenju”.

Spomenuti članak 41. ima i još jedan dodatak koji Služba ne spominje, a koji jasno definira da je dužnost tajnika limitirana razdobljem od četiri godine: “Tajnika i zamjenika tajnika Sabora imenuje, odnosno razrješuje dužnosti Sabor, na prijedlog predsjednika Sabora. Tajnik i zamjenik tajnika Sabora imenuju se na vrijeme od četiri godine i mogu biti ponovno imenovani na tu dužnost”.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close