Kako je dio Hrvatske postao turistički fenomen: ‘Ne brine nas crvena lista, ovdje nas korona ne može naći‘

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2020. u 11:50
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Ove godine izostali su Britanci, ali zato, kažu, imaju 20 posto više Nijemaca.

I dok je Imotski postao novo žarište korone s ukupno 130 pozitivnih osoba dosad, a lokalni Stožer civilne zaštite donio nove mjere u kojima se zabranjuje rad u zatvorenom svim ugostiteljskim objektima te ograničava okupljanja na maksimalno 50 osoba, Gerald iz Münchena, koji se s obitelji smjestio u luksuznu vilu u Zmijavcima, kaže za Jutarnji list kako se tamo osjeća savršeno sigurno.

Ne zabrinjava ga činjenica što je prošlog četvrtka Njemačka stavila Splitsko-dalmatinsku županiju na crvenu listu kao i to što su i Slovenija i Britanija našu zemlju proglasile nesigurnom za putovanje.

“​Koronavirus nas ne plaši jer smo ovdje sigurni kao da smo u svojoj kući. Tu smo našli mir i na selu uživamo sa svojom ekipom i domaćinima”, kaže Gerald kao i većina gostiju koje smo susreli obilazeći imotska sela, koja unatoč pandemiji, u prvom dijelu kolovoza bilježe 2290 dolazaka i 18.941 noćenja.

“To je 97 posto u dolascima, odnosno 99 posto u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine”, slavodobitno zaključuju iz lokalne turističke zajednice. Ove godine izostali su Britanci, ali zato, kažu, imaju 20 posto više Nijemaca. No, stožer, kao i gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić pozivaju na oprez i disciplinirano ponašanje jer, kako kažu, trenutna situacija nije prihvatljiva.

Komentirajte prvi

New Report

Close