Kako informatika pomaže zdravstvu

Autor: Andreja Šantek , 01. listopad 2013. u 22:00
Na konferenciji će biti predstavljena i nova softverska rješenja/FOTOLIA

Na Hospital Daysima raspravljat će se o poslovanju bolnica i informatizaciji.

U Opatiji će se od 21. do 23. listopada održati druga Hospital Days konferencija o poslovnim i tehnološkim rješenjima za bolnice. Fokus ovogodišnje konferencije, koja se održava i pod medijskim pokroviteljstvom Poslovnog dnevnika, bit će poslovanje bolnica, a informatika će se provlačiti kroz sve ključne teme: upravljanje bolnicama, smanjenje troškova zdravstvenog sustava, eZdravlje, budućnost zdravstva, kvaliteta zdravstvene skrbi, poboljšanje zadovoljstva pacijenata, njega pacijenata i potrošnja lijekova.

Prvi dan konferencije namijenjen je korisnicima IN2 informacijskog sustava za bolnice, a drugi i treći sastojat će se od okruglih stolova i predavanja o navedenim temama."Godinama radeći u zdravstvu, prepoznali smo potrebu organiziranja konferencije koja će svojim temama zainteresirati i okupiti predstavnike državnih institucija, ministarstva, vodećih ljudi bolničkih ustanova, informatičke i medicinske stručnjake. Iz tog razloga Hospital daysi nisu samo tehnološka konferencija već na njima raspravljamo i o izazovima vezanima uz poslovanje bolnica, strategiju zdravstva, poslovanje u EU. Osim toga vidjet ćemo kako informatika može pomoći i koji su najnoviji trendovi i iskustva u području IT rješenja za bolnice i eZdravlje", istaknuo je direktor konferencije Danijel Budaković.

Hospital Daysi imat će i izložbeni dio na kojem će partneri i sponzori predstaviti hardverska i softverska rješenja s područja zdravstva. Očekuje se da će konferenciju posjetiti više od 350 sudionika iz Hrvatske i regije, profesionalaca i stručnjaka s područja informatike i zdravstva. Organizator je softverska tvrtka IN2 uz partnere Hrvatski Telekom i Samsung, sponzore Agfa, IBM, Microsoft, HP, Infokod, NTH te medijske pokrovitelje Poslovni dnevnik, ICTbusiness.info, Pharmabiz i Tportal. Cijena kotizacije iznosi 1440 kuna plus PDV za uplate do 4. listopada, odnosno 1920 kuna plus PDV za prijave nakon tog datuma. 

Dodatne informacije dostupne su na internet adresi http://hospital.in2.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close