Kako će funkcionirati ‘CRO kartica’

Autor: Poslovni.hr , 01. kolovoz 2019. u 09:37
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U sklopu četvrtog kruga porezne reforme, 1. siječnja uvodi se i “CRO kartica”.

Namjera je poticati potrošnju u razdobljima izvan sezone, između listopada i travnja, na kontinentu, ali i na obali. 

Kako će funkcionirati i tko će imati pravo na "CRO karticu" u Dnevniku 3 HRT-a odgovarao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić.

Poslodavci će zaposlenicima na godišnjoj razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada moći isplatiti maksimalno 7500 kuna neoporezivo po radniku, a porezna reforma sad će omogućiti da se najviše 2500 kuna od tog iznosa radnicima, na ime nagrade, može isplatiti putem "Cro kartice".

"Cro kartica" će najvjerojatnije biti u obliku papirnatog vaučera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa, a potom ga koristiti u poslovnim subjektima diljem zemlje. Vaučer neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima već isključivo onima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.

– Poslodavci, prije svega u privatnom sektoru – od siječnja sljedeće godine radnicima će moći u obliku posebnog vouchera uplatiti maksimalno 2500 kuna, namijenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje te u periodima izvan glavne sezone. Može ići vaučer na vaučer, ako ga dobiju dva člana obitelji, kazao je Frano Matušić. 

Projekt je u razradi, u početnoj fazi ćemo se orijentirati na tvrtke iz privatnog sektora, ali smo uvjereni da će se zainteresirati i državna, tj. javna uprava. Nadamo se da će se to ispregovarati, jer je vezano za kolektivne ugovore, rekao je. Na kontinentu ima raznih sadržaja, naročito toplica i Cro kartica će potaknuti turističku potrošnju i van sezone, zaključio je.    

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Vaučer neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima već isključivo onima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja”

to će valjda biti oznake HDZ/SDP i poneki sitni priljepak tipa HNS, SDS

New Report

Close