Kad se otvorio, na remetinečki rotor vozači i stanovnici su imali cijelu listu primjedbi: Evo kakva je sada situacija

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2020. u 11:18
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Uopće ne čujem promet, bukobrani rade besprijekorno, ističe Ivana Sambolec.

Prije dva i pol tjedna u promet je pušten novi remetinečki rotor, a već sljedeći dan lista prigovora vozača i stanovnika okolnih kvartova bila je poprilično duga. Jedni su se žalili na semafore posred kružnog toka, drugi na to što su se i dalje stvarale gužve, a treći su strahovali da bukobrani postavljeni kod Savskog gaja neće pomoći u borbi s prometnom bukom. No, čini se da se “ploča okrenula”, piše Večernji list.

– Prvi radni dan nakon puštanja rotora u promet bilo je gužve pa smo se zabrinuli, ali sad je sve odlično. Većih je zastoja bilo dok se ljudi nisu priviknuli, no promet trenutačno teče bez problema, pa čak i s ovim semaforima koji su se pokazali kao dobro rješenje – kaže Ivana Sambolec, koja živi na Nehruovu trgu, tik do samog ulaza u remetinečki kružni tok. Zbog njegove blizine, dodaje, mislila je da bukobrani neće biti dovoljno efikasni, ali i s tim je na kraju ispala zadovoljna.

– Uopće ne čujem promet, bukobrani rade besprijekorno – ističe Ivana Sambolec, a slaže se i Zdenka Ivančić, njezina susjeda iz Savskoga gaja.

– Iskreno, oduševljena sam, imam osjećaj kao da auti samo plove pokraj nas. Nemam više ni propuha u stanu jer ga zid bukobrana štiti od vjetra – govori Zdenka Ivančić. Nerijetki u kvartu također hvale to što se, osim prometnica, na rotoru rade i biciklističke i pješačke staze, a one će, kao i tramvajske pruge, biti završene u sljedećim mjesecima. – Zahvaljujući stazama, promet će za bicikliste i pješake biti sigurniji, što je odlično jer se svi sjećamo koliko je nesreća bilo na starom rotoru – ističe Zlatko Šoštarić.

No, nisu svi u Savskome gaju zadovoljni. Zgrada u kojoj žive Milica Serdar i Silvana Markić, na Nehruovu trgu 4, kao i nekoliko okolnih, nisu obuhvaćene novim bukobranima pa ih zvuk automobila na putu prema rotoru, govore, budi svako jutro u cik zore. – A zamislite samo kako će biti na proljeće i ljeto kad budemo držali prozore otvorenima. Trebalo bi dodati još bukobrana za našu i druge zgrade u blizini Avenije Dubrovnik – kaže Silvana Markić.

Više o temi pročitajte ovdje.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close