Jozo Kalem: Moj je biznis stabilan i likvidan

Autor: Darko Bičak , 03. veljača 2014. u 22:00
Jozo Kalem odbacuje optužbe slovenskih medija/PIXSELL

Mediji u deželi optužuju hrvatskog poduzetnika za manipulacije s Petrolom.

Slovenski mediji obrušili su se ovih dana na hrvatskog poduzetnika Jozu Kalema optužujući ga da svojim lošim poslovanjem ugrožava i tvrtke iz Slovenije.

Naime, Riječanin Kalem, hrvatskoj javnosti poznatiji kao bliski prijatelj ministra financija Slavka Linića, već je godinama glavni partner slovenskog Petrola u Hrvatskoj. Bio je osnivač Petrola Hrvatska, a nakon toga i godinama njegov direktor i predsjednik Uprave. Od 2012.  član je Uprave te tvrtke. Preko njegova lanca od 29 benziskih crpki Euro-petrol, Petrol je uvelike i ušao na hrvatsko tržište. No, kako piše ljubljanski Dnevnik, Kalem je proširio svoje poslovanje s naftnih derivata na prijevoz i drvnu industriju, a čime je ušao u velike kreditne obveze.

Dnevnik procjenjuje da je danas Kalemovo poslovno carstvo u velikim problemima i da on ima teškoća s financiranjem svojih obveza. Slovenski list, pozivajući se na svoje financijske izvore, nagađa da je Petrol, na ovaj ili onaj način bio jamac za mnoge Kalemove poslove te bi sada mogao doći u financijske obveze vraćanja kredita ili pak pretrpjeti drugačije gubitke.Jozo Kalem je za Poslovni dnevnik odbacio optužbe slovenskih medija kao lažne i zlonamjerne. "Zar ne bi bilo logično da se u slučaju teškoća u suradnji mene i Petrola oglasi sam Petrol? Moj biznis je stabilan i likvidan te nemam teškoća koje se ovdje spominju", kazao je Kalem. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jozo Mafiozo [emo_bijesan]

New Report

Close